Uz nenoteiktu laiku atceltas Izraēlā paredzētās UEFA rīkotās spēles

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) uz nenoteiktu laiku drošības apsvērumu dēļ atcēlusi visus Izraēlā paredzētos UEFA rīkotos futbola mačus gan izlasēm, gan klubiem.

Jau iepriekš UEFA atcēla 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas maču starp Izraēlas un Šveices vīriešu futbola izlasēm, kuram bija jānotiek Telavivā. Tāpat tika atcelta arī Izraēlas spēle izbraukumā pret Kosovu, jo Izraēlas valdība pagaidām neļauj izlasēm doties ārpus valsts robežām.

Izraēlas spēle pret Šveici tika pārcelta uz 15. novembri, taču nav skaidrs, vai tā tiešām varēs norisināties paredzētajā datumā.

UEFA atklāja, ka ir lūgusi Izraēlas Futbola asociāciju un Izraēlas klubus Haifas "Maccabi" un Telavivas "Maccabi" nākt klajā ar alternatīvām ārpus valsts robežām, kur valstsvienības un klubi varētu aizvadīt mačus.

Kamēr Haifas komandas Eiropas līgas spēle un Telavivas kluba Konferences līgas mačs tika pārcelti, Haifas jauniešu komandai nācās izstāties no UEFA Jaunatnes līgas.

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" 7. oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlas teritorijā. "Hamās" uzbrukumā Izraēlā noslepkavoti vairāk nekā 1400 cilvēku un aptuveni 4000 ir ievainoti.

Izraēla atbildēja ar pretuguni un ir savilkusi karavīrus un kara tehniku pie Gazas joslas robežas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu