"Hamās" teroraktā bojā gājuši gandrīz 20 Izraēlas sportistu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas Olimpiskās komitejas prezidents Jaels Arads apstiprinājis, ka grupējuma "Hamās" teroraktā, kas notika pirms gandrīz divām nedēļām, nogalināti 17 sportisti.

Arads šo informāciju atklāja žurnālistiem, piedalīdamies Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā Mumbajā, Indijā.

Viņam tika jautāts arī par to, kā konflikts starp Izraēlu un "Hamās" ietekmē ebreju valsts sportistus.

Intervijā Vācijas raidorganizācijai ARD Arads atklāja, ka "Hamās" pirmajā teroraktā gāja bojā 17 sportisti. Augstākās klases atlēti tikuši nogādāti Vingeitas sporta institūtā Izraēlas ziemeļos, lai viņi varētu atrasties drošībā.

"Viņiem sports ir vissvarīgākais, bet cilvēka dzīvība ir vēl svarīgāka. Mums ir jādara viss, lai mūsu sportistiem nav jābaidās par savu dzīvību. Tāpēc Izraēlas labākajiem sportistiem šobrīd nav ļauts izceļot no valsts," uzsvēra Arads.

Arads pieļauj, ka 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīsies aptuveni 90 Izraēlas sportistu, bet aptuveni puse no viņiem vēl nav kvalificējušies spēlēm. Kvalificēšanos apgrūtina nepiedalīšanās starptautiskajās sacensībās. Risinājums tam tiek meklēts sadarbībā ar starptautiskajām sporta asociācijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu