Caune tomēr neiegūst 2023.gada Eiropas vieglatlētikas uzlecošās zvaigznes balvu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vieglatlēte Agate Caune
Latvijas vieglatlēte Agate Caune Foto: Sona Maleterova/european Athletics

Latvijas skrējēja Agate Caune sestdien Viļņa notiekošajā balvu pasniegšanā neieguva 2023.gada Eiropas vieglatlētikas uzlecošās zvaigznes balvu.

Toties viena no diviem gada trenera balvu saņēmējiem bija Aļona Fomenko, kura strādā Jelgavas pašvaldības iestādē "Sporta servisa centrs" par sporta pasākumu organizatori, ir trenere Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolā un vada Jelgavas Vieglatlētikas klubu, kurā strādā arī par treneri.

Par 2023.gada Eiropas vieglatlētikas uzlecošo zvaigzni tika atzīta Eiropas U-20 čempione augstlēkšanā Angelina Topiča no Serbijas. Viņa ir U-20 sezonas līdere pasaulē, šosezon izcīnot septīto vietu pasaules čempionātā stadionā un ceturto vietu Eiropas čempionātā telpās.

Savukārt Caune šogad Eiropas U-20 čempionātā uzvarēja 3000 un 5000 metru distancē, kā arī kļuva par Eiropas spēļu uzvarētāju 5000 metros. Valmieriete arī sasniedza pasaules čempionāta stadionā 5000 metru distances finālu un Eiropas čempionāta telpās 3000 metru finālu.

Eiropas U-20 visu laiku ātrāko skrējēju sarakstos Caune 3000 metros ir otrā, bet 5000 metros - ceturtā.

Sieviešu konkurencē uz šo balvu pretendēja arī Īrijas sprintere Rhasidata Adeleke, kura pasaules čempionātā 400 metru distancē izcīnīja ceturto vietu. Adeleke 400 metru sprintā ir šī gada Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempione un sezonas līdere Eiropā.

Vīriešiem šo balvu saņēma Itālijas augstlēcējs Matija Furlani, kurš šogad uzvarēja Eiropas U-20 čempionātā.

Viena no desmit balvu saņēmušajām bija Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) treneres balvai virzītā Fomenko, šādu pašu balvu saņemot arī igaunim Taivo Megi.

Savukārt par gada vieglatlētiem tika atzīti Nīderlandes sprintere Femke Bola un Norvēģijas skrējējs Jākobs Ingebrigtsens. Bola šogad kļuva par pasaules čempioni 400 metru barjersprintā un 4x400 metru stafetē, kamēr Ingebrigtsens pasaules meistarsacīkstēs izcīnīja zeltu 5000 metros un sudrabu 1500 metros.

Līdz šim neviens no Latvijas vieglatlētiem nav saņēmis Eiropas gada labākā vieglatlēta vai uzlecošās zvaigznes balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu