Video Stokholmas derbijā futbola fani atzīmējas ar skarbu vēstījumu Somijas policijai (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Svētdien Stokholmā tika aizvadīta liela Zviedrijas augstākās līgas futbola spēle. Izpārdotajā "Tele2" arēnā tikās nesamierināmie pretinieki "Djurgarden" un "Hammarby".

Pirms nedēļas izskenēja ziņas, ka arī Somijas policija piedalīsies šīs spēles kārtības nodrošināšanā. Pieredzes apmaiņas nolūkos tas tika koordinēts sadarbībā ar Zviedrijas policiju. 

Somijas izdevums "Iltalehti" vēsta, ka stadionā bijusi ļoti laba gaisotne, bet kāds moments bijis šokējošs... 

Līdzjutēji vienā brīdī izkāra plakātu ar vēstījumu somu valodā: "Dzīvo un izbaudi - šauj uz policiju".

Maču klātienē apmeklēja vairāk nekā 24 000 skatītāju. 

Zviedrijas policijas pārstāvis Jespers Molanders izdevumam "Hufvudstadsbladet" pirms spēles norādīja, ka mača laikā un pēc tā iespējamas līdzjutēju nekārtības, tāpēc pieaicināta Somijas policija, lai abas puses varētu nākotnē līdzīgos gadījumos būt gatavas un zinātu, kā rīkoties. 

"Ikviens saprātīgs cilvēks saprot, ka šāds sauklis ir ārkārtīgi muļķīgs. Tik stulbs, ka pat nevaru atrast vārdus, lai to aprakstītu," laikrakstam "Aftonbladet" pēc spēles teica "Djurgarden" drošības dienesta vadītājs Matss Jonsons.

Spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu (0:0). Līdzjutēju vidū lielas saķeršanās nenotika. Turnīra tabulā "Djurgarden" saglabāja ceturto vietu, kamēr "Hammarby" atkāpās uz sesto pozīciju. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu