Vācijas Peldēšanas federācija maksās kompensāciju seksuālā vardarbībā cietušajam daiļlēcējam

CopyDraugiem X Whatsapp
Jans Hempels
Jans Hempels Foto: dpa/scanpix

Vācijas Peldēšanas federācija (DSV) maksās 600 000 eiro lielu kompensāciju daiļlēcējam Janam Hempelam, kuru viņa treneris Verners Langers seksuāli izmantoja 14 gadu garumā.

Lai izvairītos no ilgas tiesāšanās, abas puses panākušas vienošanos par kompensācijas izmaksu, pirmdien paziņoja Hempela advokāts Tomass Zummerers un DSV.

Pagājušajā gadā Hempels raidsabiedrības ADR dokumentālajā filmā atklāja, ka laika posmā no 1982. līdz 1996. gadam treneris viņu seksuāli izmantoja. DSV par to esot zinājusi kopš 1997. gada, taču no federācijas puses neesot bijis nekādas rīcības.

Langers 2001. gadā izdarīja pašnāvību.

Balstoties uz vienošanos, Hempels uzreiz saņems 300 000 eiro, bet otra puse no kompensācijas tiks izmaksāta katru mēnesi turpmāko desmit gadu laikā.

"DSV ir svarīgi, lai pasargātu mūsu biedru un sportistu integritāti un drošību. Šis lēmums pieņemts, jo mums ir morāls pienākums Jana Hempela un citu cietušo priekšā," teica DSV viceprezidents Volfgangs Rupīpers.

Patlaban 53 gadus vecais Hempels izcīnīja sudraba medaļu 1996. gada Altantas olimpisko spēļu sacensībās no desmit metru torņa, kā arī bronzu 2000. gada Sidnejas Olimpiādes sacensībās sinhronajos lēcienos. Pasaule un Eiropas čempionātos vācietis izcīnīja 14 godalgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu