Mediji: Adetokunbo pagarinās līgumu ar "Bucks"

CopyDraugiem X Whatsapp
Jannis Adetokunbo
Jannis Adetokunbo Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Milvoki "Bucks" zvaigzne Jannis Adetokunbo piekritis pagarināt līgumu, pirmdien vēsta vairāki ASV mediji.

Tiek ziņots, ka divkārtējais NBA vērtīgākais spēlētājs (MVP) gatavs pagarināt līgumu uz trim gadiem līdz 2026./2027. gada sezonai par kopējo summu 186 miljoni ASV dolāru (175,5 miljoni eiro).

Jaunā vienošanās paredz Adetokunbo iespēju palikt ar klubu arī uz 2027./2028. gada sezonu vai kļūt par brīvo aģentu 2027. gada jūlijā.

Pats 28 gadus vecais basketbolists par līguma pagarināšanu paziņoja sociālo mediju platformā "X", kas iepriekš bija pazīstama kā "Twitter".

Adetokunbo visu karjeru NBA pavadījis "Bucks" rindās, to pārstāvot kopš 2013. gada kad vienība viņu draftēja ar kopējo 15. numuru. Desmit sezonu laikā Grieķijas basketbolists aizvadījis 719 regulārā čempionāta mačus, vidēji gūstot 22,6 punktus spēlē un izcīnot 9,6 bumbas zem groziem. Izslēgšanas spēlēs Adetokunbo laukumā devies 79 mačos, vidēji guvis 26,6 punktus, izcīnījis 12 bumbas zem groziem un atdevis 5,2 rezultatīvas piespēles.

Ar Adetokunbo ierindā "Bucks" 2021. gadā kļuva par NBA čempioni, bet grieķu uzbrucējs tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Pagājušajā sezonā Adetokunbo regulārajā čempionātā laukumā devās 63 spēlēs un vidēji mačā guva 31,1 punktu, kas ir viņa karjeras labākais rādītājs. Tāpat viņa rēķinā arī vidēji 11,8 izcīnītas atlēkušās bumbas un 5,7 rezultatīvas piespēles.

Izslēgšanas spēlēs "Bucks", kas Austrumu konferencē bija izsēta ar pirmo numuru, zaudēja jau pirmajā kārtā, ar 1-4 atzīstot Maiami "Heat" pārākumu. Adetokunbo "play off" piedalījās trīs spēlēs, vidēji guva 23,3 punktus mačā, izcīnīja 11 bumbas zem groziem un atdeva 5,3 rezultatīvas piespēles.

Jauno sezonu "Bucks" uzsāks ceturtdien, kad savā laukumā tiksies ar Filadelfijas "76ers" basketbolistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu