Halepa iesniegusi apelāciju par savu diskvalifikāciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Simona Halepa
Simona Halepa Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējā planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Simona Halepa iesniegusi iesniegusi apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) par piespriesto četru gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, otrdien pavēstīja CAS.

Septembra sākumā Tenisa integritātes aģentūra (TIA) Halepai piesprieda četru gadu diskvalifikāciju. Pagājušajā gadā tenisistes organismā tika atrasts roksadustāts, kas stimulē asins sarkano šūnu ražošanu. Savukārt maijā tika konstatētas neatbilstības sportistes bioloģiskajā pasē.

Halepa pēc tam vainoja uztura bagātinātājus un paziņoja, ka darīs visu, kas ir viņas spēkos, lai tiktu vaļā no nepatiesām apsūdzībām.

Halepai jau pērn tika piemērota pagaidu diskvalifikācija, līdz ar to kopējais diskvalifikācijas termiņš būs līdz 2026. gada 6. oktobrim. Diskvalifikācijas piemērošanas brīdī Halepa WTA rangā bija devītajā pozīcijā, bet, nespēlējot vairāk nekā gadu, 32 gadus vecā rumāniete ir atstājusi rangu.

No 2017. līdz 2019. gadam Halepa ranga virsotnē pavadīja kopā 64 nedēļas. Karjeras laikā viņa izcīnījusi 24 WTA titulus, 2018. gadā uzvarot Francijas atklātajā čempionātā un gadu vēlāk arī Vimbldonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu