Rīgas futbola klubu derbijā noskaidros Latvijas kausa čempionus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolists Jānis Ikaunieks (ar bumbu)
RFS futbolists Jānis Ikaunieks (ar bumbu) Foto: fkrfs.lv

RFS un "Riga" futbola vienības trešdien "Skonto" stadionā finālcīņā noskaidros "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa ieguvēju.

Mača sākums paredzēts plkst.19, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam LTV7.

"Riga" finālā iekļuva ceturto reizi, trijos iepriekšējos finālos 2018.gadā uzvarot ar trešo paņēmienu. RFS finālā spēlēs ceturto reizi pēdējo piecu sezonu laikā, uzvaru svinot 2019. un 2021.gadā.

Abas vienības šosezon Latvijas futbola virslīgā tikušās četras reizes, visām savstarpējām spēlēm noslēdzoties neizšķirti - 1:1, 0:0, 2:2 un 0:0.

Virslīgas komandas kausa izcīņā iesaistījās no astotdaļfināla. RFS ceļā uz finālu vispirms ar 3:0 uzvarēja "Jelgavu", ceturtdaļfinālā ar 4:1 guva panākumu pār "JDFS Alberts", bet pusfinālā ar 3:1 pārspēja "Tukums 2000"/"Telms".

Savukārt "Riga" vispirms ar 5:0 sagrāva pēc spēka trešās līgas komandu PPK/"Betsafe", ceturtdaļfinālā ar 4:0 uzvarēja pagājušā gada Latvijas kausa ieguvēju "Auda", kamēr pusfinālā ar 2:1 guva panākumu pār "Liepāju", izraujot uzvaru vien kompensācijas laikā.

Kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 vienības.

Pērn pirmoreiz vēsturē turnīrā uzvarēja "Auda", kas finālā ar 1:0 pārspēja RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu