Video "TTT Rīga" izcīna trešo panākumu FIBA Eirokausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" un "Melikgazi Kayseri" basketbolistes
"TTT Rīga" un "Melikgazi Kayseri" basketbolistes Foto: FIBA.com

Latvijas čempionvienība basketbolā "TTT Rīga" trešdien Turcijā FIBA Eirokausa mačā bija pārāka pār Turcijas vienību "Melikgazi Kayseri" un tika pie trešās uzvaras pēc kārtas.

"TTT Rīga" viesos ar rezultātu 80:60 (17:15, 32:14, 11:13, 20:18) pārliecinoši pārspēja "Melikgazi Kayseri" komandu.

Starp rīdziniecēm rezultatīvākā ar 18 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Ieva Pulvere, Luīze Sila sakrāja 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, kamēr ar 11 punktiem un desmit punktiem izcēlās attiecīgi Kira Lamberte un Evelīna Otto.

Turcijas komandas labā 19 punktus guva Klaudija Kuika, kura arī tika pie septiņām bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Lai gan mača ievadā pie neliela pārsvara tika laukuma saimnieces, pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 17:15 "TTT Rīga" labā. Otrās ceturtdaļas ievadā Latvijas komandai padevās 12:2 izrāviens, kas ļāva iekrāt 12 punktu pārsvaru, bet pirms došanās puslaika pārtraukumā rīdzinieces jau bija tikušas pie +20.

Trešajā ceturtdaļā laukuma saimnieces nedaudz samazināja Latvijas komandas pārsvaru, tomēr pēdējo desmit minūšu laikā "TTT Rīga" neļāva pretiniecēm pietuvoties un nosargāja pārliecinošu uzvaru, ļaujot pie spēles laika tikt visām spēlētājām.

F grupas pirmajā mačā "TTT Rīga" savā laukumā ar 81:56 pārspēja Slovākijas komandu "Ružomberok", bet otrajā izbraukumā ar 77:68 - Kristīnes Vītolas pārstāvēto Pirejas "Olympiakos".

Turcijas komanda vispirms mājās ar 69:85 piekāpās "Olympiakos", bet pēc tam viesos ar 87:63 pieveica Slovākijas klubu.

Otrajā aplī "TTT Rīga" 1.novembrī spēlēs Ružomberokā, bet Rīgā 22. un 29.novembrī tiksies attiecīgi ar "Olympiakos" un "Melikgazi Kayseri".

"Melikgazi Kayseri" aizvadītajā sezonā Turcijas čempionātā ierindojās 11.vietā, izslēgšanas turnīra spēlēs neiekļūstot, bet Eiropas kausos nespēlēja.

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles sāksies decembra vidū un risināsies piecās kārtās, uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ne Eirolīgā, ne Eirokausā nespēlēja, taču ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu