Noskaties "VEF Rīga" pēc varonīgas atspēlēšanās zaudē ar -1. Sekretariāts kļūdās rezultāta skaitīšanā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolists Māris Gulbis
"VEF Rīga" basketbolists Māris Gulbis Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra otrajā spēlē izbraukumā piekāpās Francijas komandai "Cholet", piedzīvojot otro neveiksmi.

"VEF Rīga" izbraukumā ar 73:74 (20:16, 12:22, 19:23, 22:13) piekāpās "Cholet" basketbolistiem, mača gaitā atspēlējot 16 punktu starpību.

Rīgas komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Māris Gulbis, 11 punktus guva Roberts Blūms un Arnaldo Toro Barea, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas zem groziem.

Pirmā ceturtdaļa noslēdzās par labu rīdziniekiem ar 20:16, otrās ceturtdaļas izskaņā mājinieki bija iekrājuši +8, taču pēdējā uzbrukumā divus soda metienus grozā meta Arnaldo Toro Barea, samazinot "VEF Rīga" deficītu līdz sešiem punktiem.

"VEF Rīga" basketbolisti pēc puslaika pārtraukuma nepilnās četrās minūtēs jau sadeldēja mājinieku pārsvaru līdz vienam punktam, tomēr, tuvojoties trešās ceturtdaļas izskaņai, "Cholet" vienība izmantoja "vefiešu" kļūdas un tika pie desmit punktu pārsvaru.

Nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām pēc Blūma precīza tālmetiena un Pinjeiro diviem punktiem "vefieši" samazināja deficītu līdz četriem punktiem. Turpinājumā Pinjeiro meta grozā vēl vienu soda metienu (67:70), taču īsi pēc tam viņš nopelnīja nesportisko piezīmi pie sava groza, "Cholet" pievienojot vēl vienu punktu no soda metienu līnijas.

Pirmspēdējā minūtē abas komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem, mājiniekiem saglabājot četru punktu pārsvaru. Pret Gulbi tika nosvilpta piezīme, viņš realizēja vienu soda metienu, otro metot garām, un "vefieši" izcīnīja atlēkušo bumbu, kas ātri tika nogādātā Gulbim uz tālmetienu līnijas, pieredzējušajam spēlētājam gūstot trīs punktus un panākot neizšķirtu (74:74).

Laukuma saimnieki nākamajā uzbrukumā neguva punktus, un "VEF Rīga" bija atlikušas 2,7 sekundes pamatlaikā, taču pēdējo metienu trīs punktu vērtībā netrāpīja Blūms. Pamatlaiks sākotnēji noslēdzās ar rezultātu 74:74.

Pēc pamatlaika beigām, kad spēlētāji jau gatavojās papildlaikam, tika pārskatīta spēles epizode ceturtās ceturtdaļas ievadā, kad spēles protokolā "VEF Rīga" kļūdaini tika pieskaitīts viens punkts, lai gan Elaidžas Klerensa mestais soda metiens nebija precīzs, un kā mača beigu rezultāts tika atzīts 74:73 "Cholet" labā.

C grupas līdere ar divām uzvarām tikpat spēlēs ir Jāņa Timmas pārstāvētā Stambulas "Daruššafaka" komanda, pa vienai uzvarai ir Tenerifes "Lenovo" un "Cholet", kamēr "VEF Rīga" zaudējusi abās spēlēs.

Otrdien "Daruššafaka" ar 88:84 pārspēja Tenerifes komandu.

Latvijas čempione "VEF Rīga" C grupas turnīru uzsāka ar 75:84 zaudējumu savā laukumā mačā ar Turcijas komandu Stambulas "Daruššafaka", bet Francijas vienība viesos ar 75:95 piekāpās Spānijas klubam Tenerifes "Lenovo".

Šosezon "VEF Rīga" "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas piecās spēlēs ir izcīnījusi divas uzvaras un ieņem piekto vietu, bet "Cholet" Francijas čempionātā ar pieciem panākumiem septiņās spēlēs ir ceturtā.

2011./2012.gada sezonā komandas tikās Eirokausa grupas spēlēs, mājās "vefiešiem" uzvarot ar 69:53 un viesos piekāpjoties ar 68:72. Iepriekš Šolē basketbolisti Eiropas kausos ir tikušies arī ar citām Rīgas komandām "ASK Rīga" un "Barons"/LMT.

Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Brendans Edamss, Dairis Bertāns, Roberts Bērziņš, Roberts Blūms, Rodrigo Būmeisters, Raivo Butirins, Elaidža Klerenss, Māris Gulbis, Aleksanders Madsens, Aizija Pinjeiro, Pēteris Pinnis, Alberts Putāns un Arnaldo Toro Barea, kurš gan pirms nedēļas mačā ar Stambulas klubu nepiedalījās rokas traumas dēļ.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas būs sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Grupu uzvarētājas nodrošinās vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo pozīciju grupā ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā ceturtajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Manrezas "Baxi", Lisabonas "Benfica" un Limožas CSP. Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu