Šiliņš gūst 20 punktus komandas uzvarā FIBA Eiropas kausa spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kārlis Šiliņš
Latvijas basketbolists Kārlis Šiliņš Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Kārlis Šiliņš trešdien guva 20 punktus Vācijas kluba "Gottingen" uzvarā FIBA Eiropas kausa spēlē, Artjoms Butjankovs sakrāja astoņus punktus viņa pārstāvētās Baku "Sabah" zaudējumā savā laukumā, bet Roberts Stumbris guva 12 punktus Hertogenbosas "Heroes Den Bosch" zaudējumā Kosovā.

I apakšgrupā "Gottingen" viesos ar 91:79 (24:17, 26:25, 22:15, 19:22) pārspēja Varēzes "Itelyum".

Latvijas basketbolists spēles 30 minūtēs un 28 sekundēs realizēja piecus no deviņiem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un visus septiņus soda metienus. Viņš tika arī pie septiņām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, divām piezīmēm, trim kļūdām, pārtvertas bumbas, bloķēta metiena, kā arī labākā spēlē +/- rādītāja +14 un labākā komandā efektivitātes koeficienta 24.

Uzvarētājiem vairāk par Šiliņu guva vien Umodža Gibsons, kurš bez 22 gūtiem punktiem sakrāja arī sešas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un trīs pārķertas bumbas.

Pretiniekiem ar 18 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām izcēlās Villijs Kolijs-Stains.

D apakšgrupas spēlē "Sabah" divu pirmajā spēlē zaudējušo komandu duelī mājās ar 65:83 (18:22, 18:25, 15:11, 14:25) zaudēja Stambulas "Bahcešehir Koleji".

Butjankovs spēlēja 19 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem. Viņš statistikā atzīmējās arī ar trim atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu personisko piezīmi, bloķētu metienu, kā arī sakrāja +/- rādītāju -9 un efektivitātes koeficientu 12.

"Heroes Den Bosch" H apakšgrupā izbraukumā ar 84:99 (29:23, 19:19, 16:31, 20:26) piekāpās Kosovas vienībai "Peja".

Stumbris 31 minūtē un vienā sekundē laukumā realizēja

vienu no trim divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras piezīmes, četras kļūdas, divas pārķertas bumbas, divi bloķēti metieni, kā arī +/- rādītājs -11 un efektivitātes koeficients 14.

Viesu rindās ar 23 punktiem izcēlās Ostins Praiss, 19 punktus, piecas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Lī Mūrs, bet 16 punktus guva Deriks Feners.

Mājiniekiem ar 30 punktiem rezultatīvākais bija Džejdžejs Čendlers, kurš sakrāja arī deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. 21 punktu guva Džeikobs Celovejs, bet 18 punktus - Tervels Beks.

Pēc pamatturnīra pirmā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs otrajā posmā, kur 16 komandas tika sadalītas četrās grupās, pirmo divu vietu ieguvējām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

FIBA Eiropas kauss Vecajā kontinentā ir rangā ceturtais turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu