Gražuļa pārstāvētā Trento vienība uzveic Štelmahera trenēto Panevēžas komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis
Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis Foto: www.aquilabasket.it

Latvijas basketbolista Andreja Gražuļa pārstāvētā Trento "Aquila" trešdien ULEB Eirokausa mačā pārspēja Roberta Štelmahera vadīto Panevēžas "Lietkabelis", izcīnot pirmo panākumu šosezon.

B apakšgrupas spēlē Trento komanda izbraukumā ar 93:92 (17:17, 27:26, 27:21, 22:28) guva panākumu pār "Lietkabelis" basketbolistiem.

Četras sekundes līdz pamatlaika beigām Panevēžas vienībai padevās ātrais uzbrukums, un Gražulim izdevās apturēt Gediminu Oreliku ar piezīmi. Oreliks grozā meta tikai vienu no diviem soda metieniem, panākot 92:91 mājinieku labā, taču pēc tam Trento komandas uzbrukumu ar veiksmīgu caurgājienu un diviem gūtiem punktiem noslēdza Kvinns Eliss un atnesa viesiem uzvaru ar +1.

Gražulis laukumā bija 23 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā, realizējot vienu no diviem divu punktu metieniem un vienu no trijiem tālmetieniem, guva piecus punktus. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas, trīs piezīmes, divi izprovocēti sodi un efektivitātes koeficients pieci.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākie ar 13 punktiem bija Pols Biliga, Davide Alviti un Eliss, kurš arī sakrāja desmit rezultatīvas piespēlēs. Panevēžas komandā 20 punktus guva Oreliks un Deivids Sirvīdis.

Citā B apakšgrupas mačā Mareka Mejera pārstāvētā Rumānijas vienība Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" mājās ar rezultātu 89:74 (25:25, 23:18, 20:15, 21:16) uzvarēja Podgoricas "Budučnost" no Melnkalnes.

Mejeris spēlēja 21 minūti un 13 sekundes un, metot grozā vienu no diviem tālmetieniem, guva trīs punktus, kā arī sakrāja četras atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles, vienu kļūdu, trīs piezīmes un vienu izprovocētu sodu, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu deviņi.

Vēl Rīgā bāzētais Ukrainas klubs "Prometey" viesos ar 90:83 (18:26, 29:19, 25:20, 18:18) pārspēja Ļubļanas "Cedevita Olimpija", kamēr Grieķijas vienība Saloniku "Aris", spēlējot bez savainotā Roberta Blumberga, izbraukumā ar 80:63 (22:16, 21:26, 18:10, 19:11) uzvarēja Vroclavas "Slask".

A apakšgrupā "Prometey" ar divām uzvarām četrās spēlēs atrodas piektajā vietā, Artūra Žagara pārstāvētā Viļnas "Wolves" ar vienu uzvaru ir septītajā pozīcijā, kamēr B apakšgrupā Klužas-Napokas komanda ar trīs uzvarām ir trešā, "Aris" ar 2-2 ieņem sesto vietu, kamēr "Lietkabelis" un Trento vienība ar vienu uzvaru atrodas attiecīgi astotajā un devītajā pozīcijā.

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu