Video Šmitam 11 punkti "Žalgiris" zaudējumā Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/X

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas piektās kārtas spēlē, kurā viņa pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" komanda piedzīvoja zaudējumu, savukārt Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" izcīnīja jau septīto uzvaru pēc kārtas.

"Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 72:87 (12:20, 18:32, 23:20, 19:15) piekāpās "Valencia" basketbolistiem.

Šmits piektdien spēlēja 26 minūtes un 24 sekundes, grozā raidot visus četrus divpunktu metienus un vienu no pieciem tālmetieniem. Valmierietis arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus.

Par Šmitu rezultatīvāks mājiniekiem bija tikai Kīnens Evanss, kurš guva 18 punktus.

"Valencia" komandā 16 punktus guva Kriss Džounss, 13 punkti bija Džeredam Hārperam, bet pa 11 punktiem guva Neitens Roverss un Brendons Deiviss, kamēr deviņi punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Bubakaram Turē.

Viesi pirmās 20 minūtes uzvarēja ar 22 punktu pārsvaru, aizvadot savu pārliecinošāko puslaiku Eirolīgā.

"Žalgiris" ar trīs uzvarām piecās spēlēs ieņem astoto vietu, kamēr "Valencia" ar četriem panākumiem piecās cīņās ir ceturtā.

Tikmēr "Virtus Segafredo" viesos ar rezultātu 87:84 (21:18, 18:24, 26:21, 22:21) pārspēja Vilērbānas ASVEL, kuru savā pirmajā mačā Eirolīgā vadīja Banki tautietis, Itālijas izlases stūrmanis Džanmarko Poceko.

Boloņas basketbolisti Eirolīgā uzvarējuši četrās spēlēs pēc kārtas, bet visu turnīru ietvaros komandai ir septiņu uzvaru sērija.

Itālijas komandā Aizija Kordinjē izcēlās ar 20 punktiem, Tornike Sengelija guva 18, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet Marko Belinelli bija 16 punkti. Pretiniekiem Jusufa Fols guva 16 punktus un izcīnīja sešas bumbas zem groziem, Žofrijs Loverņs iekrāja 14+5, Maiks Skots - 13+6, kamēr astoņi punkti un desmit rezultatīvas piespēles Parisam Lī.

"Virtus" ar četrām uzvarām piecās cīņās ir trešā aiz vadošajiem diviem Spānijas klubiem Madrides "Real" (5-0) un "Barcelona" (4-1). ASVEL kā vienīgā zaudējusi visās piecās spēlēs.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu