Video Boksa čempions Fjūrijs sīvā cīņā uzveic UFC zvaigzni Nganū (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs cīņā pret kanādieti Fransisu Nganū
Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs cīņā pret kanādieti Fransisu Nganū Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs sestdien Rijādā divu smagsvaru duelī tikai ar tiesnešu dalītu lēmumu uzvarēja kanādieti Fransisu Nganū, kuram tā bija debija profesionālajā boksā.

Bokseriem necīnoties par Fjūrijam piederošajām pasaules čempiona jostām, meksikāņu tiesnesim Huans Karloss Pelajo britam deva uzvaru ar 96:93 un amerikānis Elens Krebss ar 95:94, bet kanādietis Eds Gārners savam tautietim piešķīra uzvaru ar 95:94.

Jauktās cīņu mākslas (MMA) cīkstonis Nganū ne tikai izturēja desmit raundu cīņu, bet arī bija tuvu tam, lai parūpētos par pārsteigumu savā debijā, jo cīņas trešajā raundā aizsūtīja Fjūriju nokdaunā.

"Šis nebija plānots. Fransiss ir izcils cīnītājs - stiprs, spēcīgs sitējs un krietni labāks bokseris, nekā bijām iedomājušies," teica Fjūrijs.

35 gadus vecais Fjūrijs boksā aizvadījis 35 cīņas, no kurām uzvarējis 34, no tām 24 ar nokautu. Divus gadus vecākajam Nganū, kurš ir bijušais UFC smagsvaru čempions, MMA bilance ir 17 uzvaras un trīs zaudējumi.

Turpat Saūda Arābijā tuvākajos mēnešos Fjūrijs un ukrainis Oleksandrs Usiks aizvadīs cīņu, kurā tiks apvienotas visas četras prestižākās čempionu jostas smagajā svarā.

Fjūrijs ir Pasaules Boksa padomes (WBC) čempions. Tikmēr Usikam pieder čempiona jostas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu