Noskaties RFS uzvar, bet "Riga" futbolistiem negaidīts neizšķirts – intriga palielinās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolists Roberts Savaļnieks
RFS futbolists Roberts Savaļnieks Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

RFS svētdien "Optibet" futbola virslīgas 34.kārtas mačā ceturto reizi šosezon pārspēja "Daugavpili" un turnīra tabulā pietuvojās līdervienībai "Riga", kas tagad ir iekrājusi tikai par vienu punktu vairāk.

RFS savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:1) uzvarēja daugavpiliešus.

Mājiniekiem izdevās pārspēt "Daugavpils" vārtsargu jau pirmajā minūtē, kad pēc Jāņa Ikaunieka piespēles Emersons Santana apsteidza tuvāko pretinieku aizsargu un raidīja bumbu viesu vārtos.

Daugavpilieši neilgi pēc tam tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, jo Adams Marhijevs tuvu saviem vārtiem nospēlēja ar roku. "Pendeli" devās izpildīt Jaroslavs Harustaks, kurš veiksmīgi pārspēja mājinieku vārtsargu Pāvelu Šteinboru un izlīdzināja rezultātu.

Otrā puslaika ievadā RFS atguva vienu vārtu pārsvaru, kad pirmais pie atlēkušās bumbas daugavpiliešu vārtu priekšā bija Artūrs Zjuzins, raidot to garām vārtsargam un panākot 2:1.

Nepilnas 28 minūtes līdz mača beigām daugavpilieši palika mazākumā. Emīls Urbāns nespēja apturēt Emersonu un nopelnīja sarkano kartīti.

Pamatlaika pirmspēdējā minūtē rīdzinieki arī guva trešos vārtus, ar precīzu sitienu no asa leņķa izceļoties Robertam Savaļniekam.

Šosezon visās iepriekšējās savstarpējās spēlēs ir uzvarējusi RFS, taču pārsvars ar katru spēli ir mazinājies (5:0, 3:1, 1:0).

Pirms tam "Riga" mača beigās mājās izrāva neizšķirtu 1:1 (0:1) pret pastarīti Salaspils "Super Nova", izglābjoties no sensacionāla zaudējuma.

Viesi vadībā izvirzījās spēles sestajā minūtē pēc Rostanda Ndžiki precīzā sitiena. "Riga" centās atspēlēties un īpaši lielu spiedienu uz vārtiem izdarīja otrajā puslaikā, taču, pateicoties pretinieku vārtsarga Vjačeslava Kudrjavceva teicamajai spēlei, ilgstoši nespēja gūt vārtus.

Tomēr pamatlaika pēdējā minūtē pēc Eduarda Dašķeviča izpildītā stūra sitiena bumba nonāca pie Luisa Iberiko, Peru futbolistam gūstot vārtus ar galvu - 1:1.

Vēl svētdien "Metta" savā laukumā ar 4:1 (1:1) pārspēja "Valmieru".

"Metta" komanda, kas šobrīd atrodas pārspēļu zonā, pēc uzvaras izlīdzināja punktu skaitu ar astotajā pozīcijā esošo "Daugavpili", kurai ir labāka gūto un ielaisto vārtu bilance savstarpējās spēlēs un viens mačs rezervē.

Savukārt "Valmiera", kas ir ceturtā jeb pēdējā Eirokausu zonā, pēc šīs kārtas vairs tikai par punktu apsteidz "Liepāju".

"Metta" rindās divreiz izcēlās Artjoms Puzirevskis, bet pa vieniem vārtiem guva Bruno Melnis un Oleksandrs Kurcevs. "Valmieras" gūtajos vārtos pēdējais no viesiem bumbai pieskārās Niks Sliede.

Spēles sestajā minūtē Meisa Diops meistarīgi apspēlēja vairākus pretiniekus un piespēlēja Sliedem, kurš panāca 1:0 viesu labā, bumbai tīklā nonākot no "Metta" kapteiņa Oskara Vientiesa. Piecas minūtes vēlāk individuāli nospēlēja Melnis, kurš ar sitienu no soda laukuma robežas izlīdzināja rezultātu.

Otrā puslaika sākumā, 47.minūtē, Kristofers Rēķis viesu laukuma pusē ieguva bumbu un izdarīja sitienu no distances. Pēc rikošeta tā nonāca pie Puzirevska, kurš no vārtu priekšas bija nekļūdīgs - 2:1 "Metta" komandas labā.

Valmieriešu izredzes atspēlēties mazinājās puslaika vidū, kad Džibrils Gejs ar kāju ietriecās Vladislavam Fjodoram ceļgalā, viesu uzbrucējam saņemot sarkano kartīti. Savukārt Fjodorovs maču nevarēja turpināt savainojuma dēļ.

Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Lamins Korea saņēma bumbu soda laukumā un ieraudzīja labākā pozīcijā esošo Puzirevski, kurš pēc piespēles saņemšanas panāca 3:1. Pēc divām minūtēm ātrā pretuzbrukumā trīs vārtu pārsvaru panāca tikko kā uz maiņu nākušais Kurcevs, kurš izcēlās pēc Puzirevska piespēles.

Turnīra tabulas galvgalī pēc 34 spēlēm ar 84 punktiem ir "Riga", kurai ar 83 punktiem seko RFS. Ar 52 punktiem trešo vietu ieņem "Auda", 49 punkti ir "Valmierai", bet 48 punktus 34 mačos ir sakrājusi "Liepāja".

39 punktus ir guvusi "Jelgava", 34 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms", bet 33 punkti ir "Daugavpilij" un "Metta" komandai, kamēr 14 punktus guvusi Salaspils "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu