Verstapens svin uzvaru Mehiko "Grand Prix" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
F-1 pilots Makss Vertstapens
F-1 pilots Makss Vertstapens Foto: Reuters/Scanpix

"Red Bull" pilots Makss Vertstapens, kurš jau ir nodrošinājis čempiontitulu, svētdien ieņēma pirmo vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 19.posmā - Mehiko "Grand Prix" - un svinēja 16.uzvaru šosezon.

Verstapens startēja no trešās pozīcijas, jau pirmajā aplī izvirzījās vadībā un ātri iekrāja divu sekunžu pār Šarlu Leklēru ("Ferrari"). Pēc tam, kad Verstapens devās apmeklēt boksus, par līderi kļuva Leklērs, taču 32.aplī nīderlandietis pārņēma vadību un atkal izvirzījās pirmajā pozīcijā.

Savukārt 33.aplī Kevins Magnusens ("Haas") ietriecās aizsargbarjerā, un stipri cieta viņa automašīna, kas sāka pēc tam degt. Sacīkste uz laiku tika apturēta, kamēr tika sakopta trase, bet pēc tam, kad tā tika atsākta, Verstapens saglabāja pirmo pozīciju, bet viņam sekoja Leklērs un Luiss Hamiltons ("Mercedes"), kurš drīz vien apsteidza "Ferrari" pilotu un pakāpās uz otro vietu.

Finišā Verstapens apsteidza Hamiltonu par 13,875 sekundēm, kamēr labāko trijnieku noslēdza Leklērs.

Ceturtajā pozīcijā ierindojās Karloss Sainss ("Ferrari"), piekto vietu izcīnīja Lando Noriss ("McLaren"), kurš sacīksti sāka no 17.pozīcijas, sestais bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), septītais finišēja Daniels Rikjardo ("AlphaTauri"), astoto vietu ieņēma Oskars Pjastri ("McLaren"), kamēr devītajā un desmitajā pozīcijā ierindojās attiecīgi Alekss Albons ("Williams") un Estebans Okons ("Alpine").

Jau pirmajā aplī izstāties nācās Serhio Peresam ("Red Bull"), kurš pirmajā līkumā sadūrās ar Leklēru, pamatīgi ciešot "Red Bull" pilota vadītajai automašīnai. Tāpat sacīkstes laikā izstājās arī Fernando Alonso ("Aston Martin").

Dienu iepriekš kvalifikācijā ātrākais bija "Ferrari" pilot Leklērs un Sainss.

Pēc 19 posmiem kopvērtējumā pirmajā vietā ar 491 punktu ir Verstapens, kuram ar 240 punktiem seko Peress, bet labāko trijnieku ar 220 punktiem noslēdz Hamiltons.

Konstruktoru kausā "Red Bull" uzvaru nodrošināja jau pēc 16 aizvadītiem posmiem.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu