NBA skandalozā zvaigzne Hārdens tiek aizmainīts uz "Clippers"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Džeimss Hārdens
NBA zvaigzne Džeimss Hārdens Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Džeimss Hārdens maiņas darījumā pārcēlies no Filadelfijas "76ers" uz Losandželosas "Clippers", vēsta ESPN reportieris Edriens Vodžnarovskis.

Kopā ar Hārdenu uz "Clippers" pārcelsies Pīdžejs Takers un serbs Filips Petruševs, savukārt "76ers" komandai pievienosies Markuss Moriss, Nikolā Batums, Roberts Kovingtons un Kenjons Mārtins juniors.

Tāpat "76ers" iegūs 2028.gada neaizsargātu pirmās kārtas drafta izvēli, divas NBA drafta otrās kārtas izvēles un 2029.gada drafta izvēles maiņas tiesības pirmajā kārtā ar kādu trešo komandu.

Hārdens jūnijā izmantoja "spēlētāja opciju" un pagarināja līgumu uz vienu sezonu par 35,6 miljoniem ASV dolāru.

34 gadus vecais basketbolists vasarā pieprasīja maiņu uz citu komandu. Augustā viņš publiskā pasākumā "76ers" kluba prezidentu Derilu Moriju nosauca par meli.

Hārdens pirmssezonas sagatavošanās posmā bez paskaidrojuma ilgu laiku nepievienojās "76ers" komandai treniņnometnē.

NBA spēlētāja karjerā Hārdens jau ceturto reizi aizmainīts uz citu komandu. Karjeru viņš sāka Oklahomasitijas "Thunder", pēc tam spēlēja arī Hjūstonas 'Rockets" un Bruklinas "Nets".

Hārdens karjerā NBA regulārajā čempionātā aizvadījis 1000 spēles, vidēji guvis 24,7 punktus, veicis 7,0 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 5,6 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā Hārdens regulārajā čempionātā 58 spēlēs vidēji veica 10,7 rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu