Prūsis: Ja tas atrisinās policistu, ārstu un skolotāju algu problēmas, taisām ciet bobsleju rīt no rīta (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Edijs Pālens/LETA

Bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Sporta studija" skeptiski komentējis šī sporta veida nākotni Latvijā.

Latvijas izlasei ir nepietiekams finansējums gaidāmajai Pasaules kausa sezonai, kas sāksies 16. novembrī Pekinas olimpisko spēļu trasē Jaņcjinā, Ķīnā.

Prūsis paudis bažas, ka finansējuma trūkuma dēļ Latvijas izlase nevarēs aizvadīt pilnu sezonu.

Pēdējo desmit gadu laikā Latvijas bobslejisti izcīnījuši trīs medaļas olimpiskajās spēlēs un septiņas medaļas pasaules čempionātos.

Prūsis kopš 2006. gada ir izlases galvenais treneris. Viņa vadībā Latvijas bobslejā gūti vislielākie panākumi.

"Kad atnācu, tad bobslejam nebija nevienas medaļas kopš neatkarības atjaunošanas ne pasaules čempionātā, ne olimpiskajās spēlēs," sacīja Prūsis.

"Tagad mums ir desmit medaļas, bet mēs vairāk neesam vajadzīgi. Kādreiz tas nebija par dārgu, tagad viss ir par dārgu," par atbalsta trūkumu teica treneris.

Publiskajā telpā atsevišķas sabiedrības grupas bobslejam pārmet, ka šis sporta veids gadiem ilgi saņēmis lielu Latvijas valsts budžeta atbalstu, kaut tam nav masveidības – ar to nevar nodarboties bērni.

"Jau pirms desmit gadiem teicu: ja, aiztaisot bobsleju, visas problēmas būs atrisinātas – gan policistiem, gan ārstiem, gan skolotājiem būs algas –, tad taisām ciet to bobsleju rīt no rīta vai pat šovakar."

Prūsim ilggadīgajā trenera karjerā ir bijuši piedāvājumi strādāt citu valstu bobsleja izlasēs. Viņš atzīst, ka ir sakrājies nogurums darbā ar Latvijas izlasi.

"Man soma ir gatava. Savas atslēgas un tupeles esmu gatavs atdot citiem, ja kādu tas interesē, – nav problēmu."

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu