Video Mejerim 12 punkti uzvarētā Eirokausa mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Mareks Mejeris (nr.5, sarkanā formas tērpā) 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē "Arēnā Rīga", kurā tiekas Latvijas un Beļģijas valstsvienības.
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Mareks Mejeris (nr.5, sarkanā formas tērpā) 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē "Arēnā Rīga", kurā tiekas Latvijas un Beļģijas valstsvienības. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris trešdien ULEB Eirokausa spēlē guva 12 punktus un palīdzēja Rumānijas vienībai Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" izcīnīt uzvaru.

B grupas mačā "U-Banca Transilvania" izbraukumā ar rezultātu 61:59 (19:22, 13:11, 17:13, 12:13) pārspēja Grieķijas komandu Saloniku "Aris", kurai nevar palīdzēt savainotais Roberts Blumbergs.

Mejeris spēlēja 23 minūtes un 51 sekundi un, metot ar 100% precizitāti, realizēja piecus divu punktu metienus un divus soda metienus. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu pretinieku metienu, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja trīs pretinieku sodus un sakrāja labāko efektivitātes koeficientu uzvarētāju rindās (20).

Klužas-Napokas komandā vēl 13 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Andrija Stipanovičs, kamēr starp mājiniekiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Roberto Galinats.

Jau ziņots, ka trešdien Rīgā bāzētais Ukrainas klubs "Prometey" "Arēnā Rīga" ar 79:96 piekāpās Francijas klubam "Paris".

Otrdien Andreja Gražuļa pārstāvētā Trento "Aquila" komanda, latvietim gūstot 22 punktus, ar 101:96 papildlaikā pārspēja Ankaras "Turk Telekom", kamēr Viļņas "Wolves", spēlējot bez savainotā Artūra Žagara, ar 86:78 uzvarēja Ļubļanas "Cedevita Olimpija".

Pēc piecām spēļu kārtām A grupā "Wolves" ar divām uzvarām atrodas sestajā vietā, "Prometey" divi panākumi dod septīto pozīciju, kamēr B grupā "U-Banca Transilvania" ar bilanci 4-1 ieņem otro vietu, bet "Aris" un "Aquila" ar divām uzvarām ierindojas attiecīgi sestajā un septītajā pozīcijā.

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu