Video Vītola gūst 22 punktus FIBA Eirokausa spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketboliste Kristīne Vītola
Latvijas basketboliste Kristīne Vītola Foto: FIBA.com

Latvijas basketboliste Kristīne Vītola trešdien FIBA Eirokausa mačā izcēlās ar 22 punktiem, taču tas neglāba viņas pārstāvēto Pirejas "Olympiakos" no neveiksmes.

Pirejas vienība savā laukumā ar rezultātu 73:95 (22:13, 16:32, 18:23, 17:27) piekāpās "Melikgazi Kayseri".

Vītola laukumā bija 34 minūtes un 34 sekundes un realizēja septiņus no desmit divu punktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem, kā arī sakrāja piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, piecas kļūdas, vienu pārtvertu piespēli un tika pie +/- rādītāja -19 un 18 efektivitātes koeficienta punktiem.

Latvijas basketboliste starp mājiniecēm bija rezultatīvākā, bet 17 punktus un sešas rezultatīvas piespēles pievienoja Brūka Viljamsa. Starp viešņām ar 30 punktiem izcēlās Erina Elenberga-Vailija.

F grupas līdere ar četrām uzvarām tikpat mačos ir "TTT Rīga", "Olympiakos" un "Melikgazi Kayseri" ir divi panākumi, kamēr "Ružomberok" basketbolistes zaudējušas visos četros mačos.

Tikmēr Anete Šteinberga guva 14 punktus un palīdzēja Buržas "Tango" komandai viesos ar rezultātu 99:67 (14:14, 32:13, 18:20, 35:20) pārspēt Turcijas vienību "Antalya".

Šteinberga, spēlējot 17 minūtes un septiņas sekundes, grozā raidīja septiņus no 15 divpunktu metieniem un netrāpīja vienīgo tālmetienu, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, četrreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra divas bumbas, iekrāja otru labāko +/- rādītāju komandā (+27) un 13 efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājām ar 24 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās lietuviete Kamile Nacickaite.

Buržas vienība uzvarējusi visās četrās spēlēs un ir H apakšgrupas līdere, nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Vēl Ilze Jākobsone un Stambulas "Emlak Konut" mājās ar 71:62 (21:3, 17:16, 15:30, 18:13) guva panākumu pār "Fribourg".

Jākobsone 27 minūtes un 56 sekundēs, realizējot vienu divu punktu metienu un trīs tālmetienus, guva 11 punktus, kā arī sakrāja četras bumbas zem groziem, piecas rezultatīvas piespēles, pa divām piezīmēm, kļūdām un pārtvertām piespēlēm un noslēdza maču ar +/- rādītāju +10 un 19 efektivitātes koeficienta punktiem.

L apakšgrupā trīs uzvaras četrās spēlēs ir "Arka" basketbolistēm, bilanci 2-2 sakrājušas "Emlak Konut" un "La Roche" vienības, bet "Fribourg" ir viens panākums.

Savukārt Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" izbraukumā ar 113:34 (32:15, 29:7, 23:7, 29:5) sagrāva Dubrovnikas "Ragusa". Meldere, spēlējot 23 minūtes, meta grozā divus no trijiem divu punktu metieniem, izcīnīja piecas bumbas zem groziem, nopelnīja divas piezīmes, bloķēja vienu metienu un sakrāja +/- rādītāju +47 un efektivitātes koeficientu astoņi.

Venēcietes ar četrām uzvarām četros dueļos ir J apakšgrupas līderes, bet aiz viņām ir Pēčas PEAC (2-2), "Bursa" (2-2) un Dubrovnikas "Ragusa" (0-4).

Tāpat Paula Strautmane un Beļģijas komanda Mehelenas "Kangoeroes" E grupas spēlē viesos ar 84: 80 (20:29, 21:21, 21:19, 22:11) uzvarēja Atēnu "Panathinaikos". Strautmane, spēlējot 25 minūtes un 47 sekundes, tika pie trīs atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm, četrām piezīmēm, divām kļūdām, vienas pārtvertas piespēles un sakrāja +/- rādītāju -11 un efektivitātes koeficientu pieci.

E grupā "Kangoeroes" un "Besiktas" vienībā ir trīs uzvaras četrās spēlēs, "Panathinaikos" basketbolistēm ir divas uzvaras, kamēr Banska Bistricas "Slavia" ir četras neveiksmes.

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles sāksies decembra vidū un risināsies piecās kārtās, kur uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu