Nopietni? IIHF Milānas olimpiskā turnīra grupā iekļāvusi Krievijas hokeja izlasi (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas vīriešu hokeja izlase provizoriski iekļauta 2026. gada Milānas ziemas olimpisko spēļu dalībnieču vidū, paziņojusi Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Lai arī IIHF pagaidām līdz 2024. gada beigām piemērojusi diskvalifikāciju Krievijas hokeja izlasei, tā provizoriski iekļauta starp 2026. gada Milānas olimpisko spēļu dalībniecēm. 

Agresorvalstis Krievija un Baltkrievija kopš pilna mēroga kara Ukrainā starptautiskajās hokeja sacensībās nav piedalījušās, un pagaidām nav zināms, kad varēs atgriezties apritē. 

Bet viens "interesants" gājiens ir izdarīts, proti, pamatojoties uz IIHF rangu, Krievijas izlase iekļauta Milānas olimpisko spēļu potenciālo dalībnieču sarakstā. Tai būtu jāspēlē vienā grupā ar ASV un divām kvalifikāciju pārvarējušām komandām. 

IIHF savā mājaslapā publicējusi 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru shēmu, kā arī visu ceļu, kā komandas var tikt līdz olimpiskajām spēlēm. Milānā sacentīsies ducis izlašu, trīs no tām caur kvalifikācijas turnīriem. Tā Olimpiādes spēlēs centīsies nokļūt arī Latvijas valstsvienība. 

Ņemot vērā IIHF rangu, Kanāda, Zviedrija, Šveice un Itālija spēlēs A apakšgrupā. Somija, Vācija, Čehija un viena kvalifikācijas turnīra uzvarētāja veidos B apakšgrupu, bet Krievija, ASV un divas kvalifikācijas uzvarētājas būs C apakšgrupā!

Foto: Ekrānšāviņš

Krievija pasaules reitingā ir iesaldēta, un tai nebūtu jāpiedalās kvalifikācijas sacensībās. Tiesa, klāt ir piebilde, ka Krievija varēs piedalīties, ja līdz tam laikam tiks atļauts atgriezties sacensībās... Taču lietas būtību tas nemaina. Tāds pats punkts attiecas uz Krievijas sabiedroto - Baltkrieviju, kas varētu sacensties kvalifikācijas izšķirīgajā kārtā. 

Ja Milānas olimpiskajām spēlēm kvalificētos abas agresorvalstis, Baltkrievija būtu vienā apakšgrupā ar Krieviju un ASV.

Viens no kvalifikācijas finālposmiem risināsies Rīgā. 

Milānā olimpiskās spēles 2026. gadā notiks no 6. februāra līdz 22. februārim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu