Šmitam un "Žalgirim" neveiksme Eirolīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva piecus punktus viņa pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas sestās kārtas spēlē.

"Žalgiris" savā laukumā ar 88:91 (30:24, 26:26, 24:22, 8:19) piekāpās Francijas kluba Vilērbānas ASVEL basketbolistiem.

Šmits 20 minūtēs un 30 sekundēs laukumā grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu un vienu no diviem tālmetieniem. Valmierietis arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, sakrāja trīs rezultatīvas piespēles, vienu pārtvertu bumbu, divas personiskās piezīmes, spēli beidzot ar efektivitātes koeficientu 11.

Šmitam tā bija 150. spēle Eirolīgā, ar pirmo izcīnīto atlēkušo sakrājot 500 atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem 21 punktu guva Toms Dimša, Kīnens Evanss sakrāja 19 punktus, sešas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, bet 14 punktus guva Edgars Ulanovs.

Viesu komandā 19 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Timotē Luvavu-Kabaro, 15 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Jusufa Fals, 13 punktus un sešas rezultatīvas piespēles - Nando de Kolo, 13 punktus guva Žofrē Loverņs, un 12 punktus guva Maiks Skots.

Spēli ar 16:6 pārsvaru sāka mājinieki, 29.minūtē pēc Dimšas divpunktu metiena panākot 78:65.

Francijas klubs mājiniekus rezultātā panāca vien ar 86:86, pirmo reizi kopš spēles sākuma panākot neizšķirtu.

73 sekundes pirms mača beigām Ulanovs ar divpunktu metienu atguva vadību mājiniekiem (88:87), bet atlikušajā laikā četrus punktus guva Luvavu-Kabaro. Dimšas trīspunktnieks sekundi pirms mača beigām nebija precīzs.

"Žalgiris" ar trīs uzvarām sešās spēlēs ieņem devīto vietu, bet ASVEL, kura ieņem pēdējo vietu līgā, tas bija pirmais panākums.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu