Sievietes, futbols, balti šorti, menstruācijas un rezultāti...

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Frīda Mānuma
Frīda Mānuma Foto: Reuters/ScanPix

Vairākas profesionālas futbolistes izteikušās, ka viņām nepatīk spēlēt baltos šortos. Interesanti, ka tas atspoguļojas arī spēles rezultātos...

Moldes universitātes profesors Alekss Krūmers analizējis baltos šortos spēlējušo sieviešu komandu rezultātus un viņš paudis tā: "Sievietes ir teikušas, ka tas viņām traucē, tāpēc rezultāti mani nepārsteidz."

Viņa pētījumi aptvēruši 234 spēles Eiropas čempionātos un Pasaules kausa izcīņas mačos kopš 2003. gada. Kā metodi viņš izmantojis regresijas analīzi, kurā ticis ņemts vērā arī sieviešu komandu spēku samērs un citi faktori.

Pēc norvēģu pētnieka domām, sievietes, kas spēlē baltos šortos, nopelna par 0,32 - 0,37 punktiem mazāk. Citiem vārdiem sakot, trīs spēļu griezumā sieviešu komandas baltos šortos zaudē vienu punktu.

Pētījumā ticis iekļauts arī vīriešu futbols, taču starp baltajiem šortiem un rezultātiem korelācija nav konstatēta.

Krūmers pētījuma rezultātus saista ar menstruāciju ciklu, kas, viņaprāt, ietekmē sieviešu pārliecību un sniegumu laukumā.

Norvēģijas raidsabiedrība NRK par veikto pētījumu aprunājās arī ar vairākām izlases dalībniecēm, kuras par rezultātiem nebija pārsteigtas. "Es apzinos šo problēmu. Es arī nejūtos komfortabli. Šis ir ļoti labs pētījums, tā ir reāla problēma sieviešu futbolā," sacīja Frīda Mānuma, kura Norvēģijas izlasē aizvadījusi 72 spēles un izcēlusies ar 12 vārtu guvumiem. Aizsardzībā un vidējā līnijā spēlējošā Mānuma ikdienā pārstāv Anglijas vienību Londonas "Arsenal".

Tieši baltos šortos viņa spēlē izlases un "Arsenal" rindās.

Frīda Mānuma
Frīda Mānuma Foto: Reuters/ScanPix

"Reizēm es jūtos neērti, bet tam nevajadzētu ietekmēt spēli kopumā. Bet tas ir manā prātā un tas man traucē," teica Mānuma.

To pašu apstiprināja arī "Barcelona" spēlējošā Ingrīda Engena. "Tas vienkārši ir neērti menstruāciju laikā. Es saprotu, kāpēc tas varētu ietekmēt [rezultātus]," teica 25 gadus vecā pussardze.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu