Tralmaks: Izjutu ko līdzīgu kā Spaidermens, kad viņš atklāja savas spējas

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja uzbrucējs Eduards Tralmaks (pa kreisi)
Latvijas hokeja uzbrucējs Eduards Tralmaks (pa kreisi) Foto: Rytíři Kladno (Facebook)

Čehijas ekstralīgas klubā Kladno "Rytīrži", kura īpašnieks ir leģendārais Jaromīrs Jāgrs, uzbrucējs Eduards Tralmaks savā spēlē atklājis jaunas prasmes, Latvijas hokejists norādīja intervijā TVNET.

26 gadus vecais Tralmaks pēc 10 pavadītiem gadiem ASV nu ir atgriezies Eiropā un šosezon Čehijas ekstralīgā kļuvis par Kladno komandas līderi, 14 spēlēs iekrājot 11 punktus – viņš guvis astoņus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

"Bruņinieku" sastāvā Tralmaks ir labākais vārtu guvējs, tuvākie sekotāji izcēlušies ar četriem trāpījumiem. Latvijas hokejists guvis piecus vārtus skaitliskajā vairākumā, kas ir Čehijas ekstralīgā dalīti labākais rādītājs ar diviem konkurentu komandu spēlētājiem.

Tralmaks vairākkārt izcēlies ar "one timer" vārtu guvumiem – spēcīgiem metieniem, neapstādinot ripu. "Tiem "one timer", kādus pēdējā laikā metu iekšā, nav mūžīga dzīve. Tur atliek nolikt priekšā aizsargu, lai nevaru uzmest pa vārtiem," kritiski savas iespējas turpināt gūt vārtus šādā manierē vērtēja Latvijsa hokejists.

"Līdz šim hokejista karjerā mani neviens nebija nolicis tajā pozīcijā, lai tādus metienus izpildītu. Pārsvarā tajā vietā liek mazākus un zibenīgākus spēlētājus, kuri var ātrāk pieņemt lēmumu. Pārsvarā esmu nedaudz garāks un lielāks par pārējiem komandas biedriem, tāpēc mani allaž lika vārtu priekšā," sacīja 1,93 metrus garais Tralmaks.

"Nepazinājos, vai man "one timer" metiens ir labs vai nav. Atbraucot uz Kladno, mani ielika otrajā vairākuma brigādē. Pirmā brigāde jau bija iespēlēta. Mani ielika tajā pozīcijā, lai es mestu. Tāpēc vienkārši krāmēju pa vārtiem. Jau pirmajā treniņā iemetu tādu pamatīgu.

Izjutu ko līdzīgu kā Spaidermens, kad viņš paskatījās uz savām rokām un atklāja savas spējas," smejot pastāstīja hokejists.

"Sapratu, ka šis man ir nācis līdzi visu dzīvi, bet iepriekš neesmu to darījis. Šāvu pa ripu, cik spēcīgi vien varēju. Pārliecība pieauga, galvenais bija trāpīt pa ripu un trāpīt pa vārtiem – vienalga kur, augšā vai lejā, pa labi vai pa kreisi. Sāku pilnveidot šo metienu, jo baigi precīzi notēmēt nevarēju. Tagad ir pārliecība, ka ripa ies iekšā. Izspēles tiek veidotas uz mani."

Dziedējot traumu, Kladno komandas treneru štābam pievienojies slavenais Čehijas uzbrucējs Jakūbs Vorāčeks, kurš hokejista karjerā, kas nav vēl noslēgta, aizvadījis vairāk nekā 1000 spēļu NHL.

"Citreiz man patīk pavadīt spēli, pameklēt komandas biedrus, kuriem iedot piespēli. Vorāčeks uzreiz pateica – Eduard, tu šeit esi metējs, tu esi snaiperis, zinu, ka tev patīk iedot piespēles, bet tev ir jāmet, mēs tevi neuztversim kā egoistu, kurš nedod piespēles, tu būsi egoists, ja nemetīsi, jo mums vajag vārtus."

Tralmaks atgādina, ka viņa "one timer" metienu pretinieki var nosegt, noliekot priekšā aizsargu, kurš ir gatavs stāties ripas ceļā. Tomēr, ja tas tiek darīts, paveras iespējas komandas biedriem.

"Pirms trim nedēļām man spēlē vidēji bija kādi četri vai pieci "one timer" metieni, bet tagad tādu ir mazāk. Tagad pretinieki jau zina, ka mani jāvaktē. Tomēr cenšamies izspēlēt tā, kur pretinieki varbūt nedomās, ka es metīšu, taču izdaru to."

Pusotru stundu ilgo sarunu par Tralmaka karjeras līkločiem varēs lasīt intervijā, kas tiks publicēta šo sestdien, 4. novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu