Somija ir zeme, kur hokeja laukumos izaug ļoti labi ripas meistari. Šajā sezonā Somijas U18 Mestis līgā spēlē arī divi Latvijas klubi: "Liepāja juniors" un HS "Rīga-17". Oļega Sorokina un Raimonda Vilkoita trenētie rīdzinieki veikuši pirmo soli, lai spēlētu somu jauniešu hokeja elitē, pārliecinoši uzvarot vienā no trim U18 Mestis grupām. Tuvāko konkurentu sestdien uzvarot ar 9:1!

Somijas jauniešu (U-18) čempionāts ir diezgan vienkāršs un tajā pašā laikā sarežģīts. Elites grupā jeb U18 SM-sarja spēlē 24 komandas, kas sadalījušās pēc spēka: ducis turnīru sāk t.s. spēcīgākajā Ylempi grupā, otrs ducis mazliet vājākajā – Alempi grupā.

Savukārt somu jauniešu otrajā līmenī U18 Mestis ir trīs grupas – divas pa 13, vienā – 15 komandas. Pēc pirmā posma – 18 spēlēm katras U18 Mestis grupas uzvarētājs tiek uz augšu, spēlējot Alempi grupā. Starp uzvarētājiem ir arī HS "Rīga-17", kas uzvarēja 17 no 18 Mestis spēlēm. Ar ļoti labu gūto un zaudēto vārtu starpību: 142-28. No 24. novembra līdz 10. martam spēles Somijas SM-sarja grupā, kur spēlē pēc spēka Somijas 13. līdz 24. komanda.

Tā kā visas 18 spēles HS "Rīga" bija jāaizvada izbraukumā - Somijā, iztaujāju komandas treneri Raimondu VILKOITU (1991).

- Raimond! Kas ir Somijas U18 Mestis līga, kur spēlē hokeja skolas "Rīga" komanda?

- Kā jau visās līgās – ir stiprāki un vājāki pretinieki, bet kopumā tā ir laba līga 16-17 gadus veciem puikām. U-18 komandai spēlēt pret saviem vienaudžiem...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp