Verstapens turpina dominēt arī F-1 posmā Brazīlijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Vertstapens
Makss Vertstapens Foto: Reuters/ScanPix

"Red Bull" pilots Makss Vertstapens, kurš jau ir nodrošinājis čempiontitulu, svētdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 20. posmā - Brazīlijas "Grand Prix" - un tika pie 17. uzvaras šosezon.

Jau pirmajā aplī trasē parādījās drošības mašīna pēc tam, kad pirmajā līkumā sadursmi piedzīvoja Niko Hilkenbergs ("Haas") un Alekss Albons ("Williams"), kura vadītā automašīna sadursmes rezultātā aizskāra vēl cita "Haas" pilota Kevina Magnusena spēkratu. Albons un Magnusens neturpināja sacīksti, taču Hilkenbergs pēc tam atgriezās trasē.

Trešā apļa sākumā tika pacelti sarkanie karogi un sacīkste tika uz laiku pārtraukta, taču, kad tā atsākās, Verstapens saglabāja pirmo pozīciju, kuru nosargāja līdz finišam. Otrajā vietā viņam sekoja Lando Noriss ("McLaren"), atpaliekot no uzvarētāja 8,277 sekundēm.

Savukārt pirmspēdējā aplī Serhio Peress ("Red Bull") apdzina Fernando Alonso ("Aston Martin") un pakāpās uz trešo vietu, tomēr finiša taisnē vietu uz goda pjedestāla izrāva Alonso, apsteidzot "Red Bull" pilotu finišā par 0,053 sekundēm.

Piektais finišēja Lanss Strols ("Aston Martin"), sesto vietu ieņēma Karloss Sainss ("Ferrari"), septītajā pozīcijā ierindojās Pjērs Gaslī ("Alpine"), astoto vietu izcīnīja Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kamēr devītais un desmitais bija attiecīgi Juki Cunoda ("Alpha Tauri") un Estebans Okons ("Alpine").

Vēl pirms starta izstājās "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kurš formācijas aplī izslīdēja no trases un ietriecās barjerās.

Piektdien notikušajā kvalifikācijā ātrākais bija Verstapens, aiz sevis atstājot Leklēru un Strolu, bet sestdien sprinta sacīkstē pie vēl vienas uzvaras tika Verstapens, kuram šoreiz sekoja attiecīgi Noriss un Peress.

Pēc 20 posmiem kopvērtējumā pirmajā vietā ar 524 punktiem ir Verstapens, kuram ar 258 punktiem seko Peress, bet labāko trijnieku ar 226 punktiem noslēdz Hamiltons.

Konstruktoru kausā "Red Bull" uzvaru nodrošināja jau pēc 16 aizvadītiem posmiem.

F-1 2023. gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022. gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu