Latvijas izlasei divas bronzas medaļas pasaules čempionātā foreļu spiningošanā dīķos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Nedēļas nogalē Lietuvā tika aizvadīts 3. FIPSed pasaules čempionāts foreļu spiningošanā dīķos, kurā Latvijas izlase izcīnīja godpilno trešo vietu 11 valstu konkurencē, bet par čempionāta lielāko pārsteigumu parūpējās mūsu izlases piecpadsmitgadīgais sportists Rūdolfs Oto Egle, kurš kāpa uz pjedestāla, lai saņemtu pasaules čempionāta bronzas godalgu individuālajā vērtējumā.

Foreļu spiningošanā latvieši allaž uzrādījusi augstus rezultātus, piemēram, pērn pasaules čempionātā tika izcīnīta 4. vieta, bet šogad izlases vīriem - Jurim Fjodorovam, Rūdolfam Oto Eglem, Kristiānam Godiņam, Anatolijam Livdānam un Raimondam Kinertam (rezervē) - izdevās pakāpties soli augstāk, sasniedzot izvirzīto mērķi un izcīnot medaļas.

Čempionu titulu izcīnīja mājinieki lietuvieši, savukārt otrajā vietā, pārtraucot savu uzvaru sēriju, ierindojās Itālijas valstsvienība.

Foto: publicitātes

“Pasaules čempionāts uzliek lielu atbildības slogu jebkuram komandas loceklim, jo pārstāvam savu valsti. Vēlamies ar lepnumu nest Latvijas vārdu šajā sportā un raisīt respektu un cieņu pret mūsu komandu. Domāju, ka tas izdevās, jo, pēc sacensībām aprunājoties ar visu komandu vadītājiem, viņi atzīmēja un uzteica Latvijas komandas darbu, norādīja, ka redz un redzēja Latviju kā vienu no galvenajiem favorītiem. Arī šogad Latvijas sportistiem atsevišķos dueļos izdevās apspēlēt divkārtējos pasaules čempionus itāļus. Area sacensības ir sprints, kur jāņem punkti katrā periodā un pret katru komandu, tāpēc bijām noskaņojušies cīnīties!” aizvadīto čempionātu komentē Latvijas makšķerēšanas sporta federācijas valdes loceklis, foreļu spiningošanas dīķos disciplīnas vadītājs Kristiāns Godiņš.

Pēc pirmās dienas Latvijas izlase bija trešajā vietā, tikai 2 punktus atpaliekot no pirmās pozīcijas. Ar lielu apņēmību tika sākta arī otrā sacensību diena, bet zivju uzvedība bija pamainījusies reizē ar laikapstākļiem. Pirmā dienas puse aizritēja ļoti smagās cīņās, un nedaudz pietrūka sportiskās veiksmes. Vairāki zaudējumi ar 1 zivi un pat pēdējās sekundēs, neizšķirti, kur pretinieks pašās beigās izvelk savu zivi. Tas viss latviešus stipri pameta uz leju. Pēc pauzes komanda veica dažas korekcijas taktikā un ar pilnu jaudu devās cīņā uz atlikušajiem 5 periodiem. Uzrādot ļoti atzīstamu sniegumu pēdējos 4 periodos, rezultātā Latvijas izlase izcīnīja trešo vietu.

Foto: publicitātes

Jaunākais Latvijas izlases sportists, 15 gadus vecais Rūdolfs Oto Egle pēc pirmās sacensības dienas bija individuālā vērtējuma līderis, apsteidzot visus pieredzējušos un titulētos čempionāta dalībniekus. Arī otrajā dienā Rūdolfam izdevās rādīt atzīstamu sniegumu, noturoties līderu trijniekā un čempionāta izskaņā kāpjot uz pjedestāla, lai saņemtu bronzas godalgu individuālajā vērtējumā.

Par foreļu spiningošanu dīķos:

Foreļu spiningošanā dīķos (Trout Area) ir samērā jauna disciplīna makšķerēšanas sportā, bet tā strauji ir iekarojusi popularitāti gan Baltijā, gan citviet pasaulē. Par galvenajiem modes noteicējiem šajā makšķerēšanas sporta disciplīnā tiek uzskatīti japāņi un itāļi. Sacensības notiek speciāli iekārtotos dīķos, kuros tiek ielaistas foreles. Makšķerēšana notiek, izmantojot spiningošanas tehniku ar mākslīgo mānekli, un āķiem nav atskabargas, lai noķerto zivi varētu saudzīgi atlaist. Sacensību pamatā ir dueļa princips, divi sāncenši tiekas aci pret aci ierobežotā sektorā, kur 20 minūšu laikā jāspēj noķert pēc iespējas vairāk foreļu. Pasaules čempionātā katru dienu sportistiem bija jācīnās 10 dueļos. Katra sportista sniegums tika pārvērsts punktos un veidoja individuālo un komandas rezultātu. No katras valsts startēja četri sportisti.

Par Latvijas Makšķerēšanas sporta federāciju:

Biedrība "Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija" ir vadošā organizācija makšķerēšanas sportā Latvijā, kas aktīvi darbojas kopš 1964.gada. Federāciju veido 34 biedri, un sacensībās ik gadu piedalās vairāk nekā 1000 sportistu 10 dažādās disciplīnās. Federācijas mērķis ir veicināt un attīstīt makšķerēšanas sportu gan valsts, gan starptautiskā līmenī, sekmēt godīgu, atbildīgu un ilgtspējīgu makšķerēšanas praksi, rūpējoties par vidi un atbalstot ikvienu entuziastu neatkarīgi no vecuma, dzimuma un dzīvesvietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu