Timma komandas rezultatīvākais spēlētājs zaudētā Čempionu līgas spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma (centrā)
Jānis Timma (centrā) Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Jānis Timma otrdien guva 14 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra trešajā spēlē, viņa pārstāvētajai Stambulas "Dariššafaka" komandai piedzīvojot pirmo zaudējumu.

Stambulas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 80:91 (18:26, 24:20, 14:24, 24:21) zaudēja "Cholet" komandai.

Timma bija mājinieku starta pieciniekā, laukumā pavadītajās 26 minūtēs un 34 sekundēs realizējot četrus no septiņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus, bet viņa vienīgais divpunktu metiens bija neprecīzs. Latvietis izcīnīja arī vienu atlēkušo bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, tika pie negatīva +/- rādītāja (-16) un 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Timma un Džans Korkmazs bija rezultatīvākie mājinieku rindās, bet ar 13 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās bijušais "VEF Rīga" spēlētājs Kails Olmens.

Pretiniekiem 17 punktus guva Enso Gudu-Sihna un 16 punktus pievienoja Vojtehs Hrubans.

C apakšgrupā pa divām uzvarām trīs spēlēs ir "Cholet" un "Dariššafaka" basketbolistiem, vienu uzaru divās cīņās guvusi Tenerifes "Lenovo", bet "VEF Rīga" zaudējusi abos dueļos. Spānijas un Latvijas komandas savstarpējo spēli aizvadīs trešdien Tenerifē.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas būs sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Grupu uzvarētājas nodrošinās vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo pozīciju grupā ieņēmušās vienības.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu