Mančestras "City" un "Leipzig" iekļūst UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mančestras "City" futbolists Ērlings Holanns
Mančestras "City" futbolists Ērlings Holanns Foto: AFP/Scanpix

Mančestras "City" un "Leipzig" futbola komandas ceturtdien svinēja uzvaras UEFA Čempionu līgas pamatturnīra ceturtajās spēlēs un kvalificējās astotdaļfinālam.

Mančestras komanda savā laukumā ar rezultātu 3:0 (2:0) bija pārāka pār Bernes "Young Boys".

Pirmā puslaika vidū Bernes komandas soda laukumā tika klupināts Mateušs Nunešs. "Pendeli" devās izpildīt Ērlings Holanns, kurš bija nekļūdīgs - 23.minūtē 1:0 pašreizējo čempionu labā. Kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Džeka Grīliša piespēles Fils Foudens apspēlēja pretspēlētāju un nostiprināja Anglijas kluba vadību.

Cīņas 52.minūtē Holanns izpildīja sitienu no soda laukuma robežas un panāca 3:0 "City" labā. Pāri minūtes vēlāk Bernes vienību mazākumā atstāja pussargs Sandro Laupers, kurš tika pie otrās dzeltenās kartītes mačā.

Otrā grupas spēlē Leipcigas vienība viesos ar 2:1 (1:0) uzveica Belgradas "Crvena Zvezda".

Pirmie vārtus guva Leipcigas futbolisti, mača astotajā minūtē vairāku pretinieku ielenkumā precīzu sitienu izdarot Ksavi Simonsam. Cīņas 77.minūtē Luī Openda aizskrēja no vairākiem pretiniekiem un ar netraucētu sitienu panāca 2:0, bet pāris minūtes vēlāk Benjamins Henrihs ieraidīja bumbu savos vārtos un palīdzēja belgradiešiem samazināt deficītu.

G apakšgrupā pēc četrām spēlēm Mančestras un Leipcigas komandas, iekrājot attiecīgi 12 un deviņus punktus, kļuvušas neaizsniedzamas Belgradas un Bernes vienībām, kuras katra guvusi pa vienam punktam.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.Čempionu līgas fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu