Noskaties Porziņģis rezultatīvākais cīņā pret NBA vērtīgāko spēlētāju Embīdu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis un Džoels Embīds
NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis un Džoels Embīds Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 29 punktus, taču tas neglāba Bostonas "Celtics" komandu no zaudējuma.

"Celtics" izbraukumā ar rezultātu 103:106 (27:22, 27:39, 17:20, 32:25) piekāpās Filadelfijas "76ers" komandai, kas izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas.

Bostonas vienība piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas un arī kopumā otro neveiksmi šosezon septiņos aizvadītajos mačos.

Porziņģis nospēlēja 31 minūti, guva 29 punktus (2p. 8/13, 3p. 2/6, soda metieni 7/8), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Vēl latvieša kontā viens bloķēts metiens, četras piezīmes un pozitīvs +/- rādītājs +8.

"Celtics" sastāvā 19 punktus guva Deriks Vaits, ar 16 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džeisons Teitums, 13 punktus pievienoja Sems Hauzers, 12 iemeta Džrū Holidejs un 11 punkti nonāca Džeilena Brauna kontā.

"76ers" rindās iepriekšējās sezonas regulārā čempionātā MVP jeb vērtīgākais spēlētājs Džoels Embīds guva 27 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, bloķēja četrus metienus un pieļāva sešas kļūdas.

Uzvarētājiem 25 punktus guva Tairīss Maksijs, kurš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un veica piecas rezultatīvas piespēles, bet ar 17 punktiem un deviņām izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās Tobiass Heriss.

"Celtics" otrajā ceturtdaļā ieguva 11 punktu pārsvaru ar rezultātu 35:24, taču līdz puslaika pārtraukumam vadības grožus pārņēma "76ers", kas atpūtā devās ar +7 (61:54).

Trešo ceturtdaļu Filadelfija noslēdza ar 10 punktu pārsvaru (81:71). Turpinājumā mājiniekiem izdevās nosargāt vadību un pat nedaudz palielināt to līdz 15 punktiem (102:87) trīs minūtes pirms mača pamatlaika beigām.

Porziņģis mača pēdējās trijās minūtēs guva sešus punktus, palīdzot "Celtics" atspēlēties un samazināt rezultāta starpību līdz viena precīza metiena tiesai.

Sešas sekundes pirms spēles beigu sirēnas Porziņģis izpildīja tālmetienu, kas trāpījuma gadījumā novestu pie papildlaika, taču tas nebija precīzs un rezultāts uz tablo palika 103:106.

"76ers" ar uzvaru un zaudējumu bilanci 6-1 ir līdere Austrumu konferencē, kur Milvoki "Bucks" un "Celtics" ar 5-2 ierindojas attiecīgi otrajā un trešajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu