Saeima konceptuāli atbalsta aizliegumu Latvijā rīkot sporta spēles ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Saeimas sēde
Saeimas sēde Foto: Evija Trifanova / LETA

Saeimas šodien konceptuāli atbalstīja "Jaunās vienotības" (JV) deputātu sagatavotos grozījumus Sporta likumā, kas nosaka aizliegt Latvijā organizēt sporta spēles ar Krievijas vai Baltkrievijas nacionālo vai jauniešu izlašu dalību.

Ar grozījumiem deputāti rosina noteikt, ka Latvijā ir aizliegts organizēt komandu sporta spēļu nacionālo vai jauniešu izlases sacensības, kurās piedalās Krievijas vai Baltkrievijas nacionālās izlases zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV) iepriekš pieļāva, ka uz otro lasījumu grozījumus būs jāpapildina ar aizliegumu Latvijas izlasēm piedalīties sacensībās ar Krievijas vai Baltkrievijas sportistiem "neitrālā laukumā".

Grozījumu piedāvājums sekojis kā atbilde Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) lēmumam pielaist starptautiskajiem turnīriem Krievijas jauniešu izlases. Grozījumi iesniegti, lai "neļautu leģitimizēt kara noziegumus, izmantojot sportu".

Likumprojekta anotācijā norādīts, ka Krievijas ārpolitikas doktrīnā viens no tās vērtību izplatīšanas virzieniem ir tā sauktās "maigās varas" izmantošana attiecību veidošanā ar ārvalstīm, un sports ir viens no tās izmantošanas veidiem.

Likuma grozījumu pamatmērķis esot atkārtoti uzsvērt Latvijas solidaritāti ar Ukrainu un saknē bloķēt jebkādus Krievijas centienus leģitimizēt savus kara noziegumus caur sportu.

Kā ziņots, UEFA devusi zaļo gaismu Krievijas U-17 vīriešu un sieviešu izlašu dalībai starptautiskos turnīros, teikts organizācijas paziņojumā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu