Liepiņš savu karjeru turpinās Pasaules tūres komandā "dsm - firmenich"

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš pēc četrām Pasaules tūres komandā "Lidl - Trek" pavadītām sezonām nākamo gadu startēs citā augstākā ranga vienībā Nīderlandes "dsm - firmenich", piektdien paziņoja Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Liepiņš Pasaules tūrē debitēja 2020. gadā, kad pievienojās Tomam Skujiņam toreizējā "Trek - Segafredo" (šobrīd "Lidl - Trek") komandā.

"Ļoti cienu šo komandu, jo tai allaž ir skaidrs plāns un struktūra mērķu sasniegšanai. Šī ir vide, kur varu augt un kļūt labāks braucējs. Esmu patiesi priecīgs būt šeit," saka Liepiņš.

"Esmu gatavs gan nesavtīgam darbam komandas labā, gan arī ar augstu atbildību izmantot man dotās iespējas cīnīties par rezultātu," piebilst latvietis.

"Liepiņš līdz šim ir aizvadījis labu un veiksmīgu karjeru. Viņš sniegs mūsu sprinteriem savu braukšanas pieredzi visaugstākajā līmenī," latvieti slavē komandas treneris Rudijs Kemna, piebilstot, ka Liepiņā joprojām ir daudz neizmantota potenciāla gan taktiskajās cīņās, gan sprinta finišos.

"Ceram, ka viņš progresēs, lai spētu spēlēt svarīgu lomu mūsu stratēģijā, izmantojot savu ātrumu un spēku," saka treneris, piebilstot, ka arī pašam Latvijas riteņbraucējam tiks dota iespēja cīnīties par labiem rezultātiem.

Kopā ar Liepiņu līgumu nākamajai sezonai ir noslēdzis arī nīderlandietis Juliuss van den Bergs.

Šosezon Dobeles riteņbraukšanas skolas audzēknis sezonas sākumā izcēlās ar augstvērtīgiem rezultātiem divos prestižos Pasaules tūres velobraucienos - "Tour Down Under" un "UAE Tour".

Pirmajā no tiem vienā no posmiem latvietis ieguva sesto vietu, bet otrajā, cīnoties plecu pie pleca ar pasaules labākajiem sprinteriem, finišēja ceturtais.

Karjeras rekords 31 gadus vecajam sportistam tika sasniegts arī pasaules čempionātā, kurā tika izcīnīta 29. vieta, bet vienīgā uzvara tika gūta Lietuvā notikušajā Latvijas un Baltijas valstu čempionātā.

Sezonas lielāko daļu Liepiņš bija viens no "Lidl - Trek" komandas braucējiem, kurš finišā palīdzēja izdevīgākā pozīcijā nokļūt savas komandas sprinteriem, kas bieži liedza par labāku rezultātu cīnīties pašam.

ASv reģistrētajā "Lidl - Trek" komandā latvietis brauca kopš 2020. gada, 2019. gada sezonu aizvadot Beļģijas profesionālajā kontinentālajā komandā "Wallonie-Bruxelles", bet vēl sezonu iepriekš pēc startiem Latvijas riteņbraukšanas komandās karjeru ārvalstīs viņš sezonas vidū uzsāka kā Francijas profesionālās kontinentālās komandas "Delko Marseille Provence KTM" stažieris. Novembrī Liepiņš Liepiņš pievienojās UCI kontinentālajai komandai "One", kura pēc sezonas beidza pastāvēt.

Nīderlandē reģistrētā pasaules tūres vienība "dsm - firmenich" ar šādu nosaukumu ir pazīstama kopš 2020. gada. Iepriekš tā saucās "Sunweb", "Giant - Alpecin" un "Argos - Shimano" vārdos.

Komandas pazīstamākie riteņbraucēji ir vācietis Jons Dēgenkolbs un francūzis Romēns Bardē.

Jau augustā par pievienošanos "dsm - frimenich" paziņoja viens no pasaules labākajiem sprinteriem Fābio Jākobsens, kurš iepriekš pārstāvēja "Soudal Quick - Step" vienību, aizvadītajā sezonā spējot izcīnīt astoņas uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu