Gulbis: Sadūrāmies ar Eiropas labāko trijnieka komandas aizsardzību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Mārtiņš Gulbis
Basketbola treneris Mārtiņš Gulbis Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien Francijā zaudējumā pirmajā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē laukumā izjuta vienas no Eiropas labākajām komandām organizēto un agresīvo aizsardzību, Latvijas Basketbola savienība citē Latvijas izlases treneri Mārtiņu Gulbi.

Jau ziņots, ka Latvija piekāpās Francijai ar 49:71 (11:23, 13:17, 8:20, 17:11).

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar astoņiem gūtajiem punktiem bija Ieva Pulvere, taču viņa pieļāva arī piecas kļūdas. Pa sešiem punktiem guva Ilze Jākobsone, kurai arī četras rezultatīvas piespēles, Digna Strautmane, Aleksa Gulbe un Enija Vīksne.

Potenciālās izlases līderes Anete Šteinberga un Kitija Laksa sakrāja attiecīgi četrus punktus un četras kļūdas un piecus punktus un trīs pārķertas bumbas, bet izlases debitante Evelīna Otto 7,5 minūtēs sakrāja pa trim punktiem un atlēkušajām bumbām. Savukārt Paula Strautmane piecas personiskās piezīmes nopelnīja astoņu minūšu un 55 sekunžu laikā.

Mājiniecēm 15 punktus guva Žanela Salauna, 13 - Iliana Rupera, bet 11 - Marī Pola Foposī.

Mājinieces pieļāva 19, bet Latvijas izlases spēlētājas - 27 kļūdas.

"Laukumā sadūrāmies ar to, ko nebija iespējams modelēt treniņos, - Eiropas labāko trijnieka komandas organizēto un agresīvo aizsardzību, kas ļoti labi zināja gan mūsu līderes, gan vājās vietas," saka Gulbis. "Mūsu spēlētājas izspieda no ierastajām metienu pozīcijām, nespējām tikt galā ar šo spiedienu, pazuda pārliecība."

No pozitīvā treneris atzīmēja cīņassparu visu 40 spēles minūšu garumā un jauno basketbolistu iegūto "unikālo pieredzi", ko var gūt vien augsta ranga spēlēs.

"Svarīgi, lai meitenēm tādu būtu aizvien vairāk, lai būtu stabils spēles laiks un līderu loma klubos. Krāsies pieredze un rūdījums, būs labākas spēles un arī rezultāts. Turnīrs tikko sācies," ar cerībām nākotnē skatās Gulbis.

Šajā izlašu logā uz valstsvienību tika uzaicinātas 14 kandidātes, no kurām izlasei nevarēja palīdzēt savainotā Kate Vilka. Treneri divpadsmitniekā, kas devās uz Franciju, neiekļāva centra spēlētāju Lauru Melderi, bet debiju izlasē piedzīvoja Evelīna Otto.

Latvijas komandai šajā sabraukumā bija tikai viena spēle. FIBA Eiropas nodaļas izpildkomiteja, ņemot vērā situāciju Izraēlā un drošības apsvērumus, Eiropas sieviešu basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Izraēlas sieviešu valstsvienības līdzdalību no 2023.gada novembra ir pārcēlusi uz 2024.gada februāri. Spēle Latvija - Izraēla paredzēta 11.februāri.

Trenerim Gulbim darbā valstsvienībā palīdz U-20 izlases vadītājs Aigars Nerips un šosezon Vācijā strādājošais Matīss Rožlapa. Abiem asistentiem ir liela pieredze arī valstsvienībā.

Eiropas meistarsacīkstes no 2025.gada 9. līdz 19.jūnijam pirmo reizi notiks četrās valstīs. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Franciju:

Paula Strautmane (Mehelenas "Kangoeroes", Beļģija), Ketija Vihmane (bez kluba), Digna Strautmane (Vroclavas "Sleza", Polija), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Evelīna Otto, Ieva Pulvere, Vanesa Jasa, Luīze Sila (visas - "TTT Rīga"), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Ilze Jākobsone (Stambulas "Emlak Konut", Turcija), Kitija Laksa (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Enija Vīksne (Nērdlingenas "Angels", Vācija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu