Porziņģim maz punktu "Celtics" uzvarā, Bertāns nespēlē "Thunder" zaudējumā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis darbojas aizsardzībā NBA spēlē
Kristaps Porziņģis darbojas aizsardzībā NBA spēlē Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien guva deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, savukārt citā mačā rezervē palika Dāvis Bertāns.

Bostonas "Celtics" mājās ar rezultātu 121:107 (38:33, 28:21, 27:30, 28:23) pārspēja Bruklinas "Nets", atgūstot uzvaras garšu pēc zaudējumiem iepriekšējos divos mačos.

Porziņģis nospēlēja nepilnas 25 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus ar divpunktu metieniem un soda metieniem (2p. 2/2, 3p. 0/2, soda metieni 5/5).

Latvieša kontā bija arī divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens un divas piezīmes.

Porziņģis šosezon astoņos mačos vidēji spēlējis 30 minūtes, guvis 19,4 punktus, izcīnījis 6,1 atlēkušo bumbu un bloķējis 1,5 metienus.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Džeilens Brauns, bet 23 punktus pievienoja Džeisons Teitams.

"Nets" komandā 20 punktus guva Lonijs Vokers.

"Celtics" ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē, bet "Nets" ir desmitajā pozīcijā ar četriem panākumiem deviņos mačos.

Bostonas vienība aizvadīja savu pirmo spēli "In-Season" turnīrā, kas šosezon ir jaunums – 30 komandas sadalītas sešās apakšgrupās. Turnīra pusfināli un fināls norisināsies Lasvegasā. Uzvarētāju komandas spēlētāji katrs saņems naudas balvu pusmiljona apmērā.

Citā spēlē Oklahomasitijas "Thunder" izbraukumā ar rezultātu 98:105 (20:34, 22:19, 28:22, 28:30) piekāpās Sakramento "Kings".

Šosezon deviņos mačos Bertāns septīto reizi tika atstāts uz rezervistu soliņa.

"Thunder" labā 33 punktus guva Šejs Gildžess-Aleksandrs, bet "Kings" sastāvā Kevins Herters bija rezultatīvākais ar 28 punktiem, 24 iemeta Kīgans Marejs.

Uzvarētāju rindās ar "triple-double" izcēlās Lietuvas basketbolists Domants Sabonis, kurš guva 17 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un veica 13 rezultatīvas piespēles.  

"Thunder" ar piecām uzvarām un četriem zaudējumiem ierindojas sestajā pozīcijā Rietumu konferencē, bet "Kings" ar bilanci 4-4 atrodas vienu vietu zemāk.

Bertāna pārstāvētā komanda piedzīvoja otro zaudējumu divās "In-Season" turnīra spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu