Video Balinskim neieskaita vārtu guvumu "Panthers" uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis (pa kreisi)
Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis (pa kreisi) Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas aizsargam Uvim Balinskim svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē netika ieskaitītas vārtu guvums, taču tas netraucēja viņa pārstāvētajai Floridas "Panthers" komandai izcīnīt uzvaru.

"Panthers" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (2:2, 1:1, 1:0) pārspēja Čikāgas "Blackhawks".

Balinskis, kurš iepriekšējā mačā guva savus pirmos vārtus NHL, svētdien uz ledus bija 14 minūtes un 49 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Mājiniekiem pirmo vārtu gūšanai vajadzēja vien 39 sekundes. Pēc plašas saspēles, asistējot Evanam Rodrigesam un Semam Reinhārtam, no tuvas distances precīzs bija Olivers Ēkmans-Larsons. Pēc nepilnām septiņām minūtēm ripa pēc atsišanās pret laukuma apmali nonāca vārtu priekšā pie Džeisona Dikinsona, kurš panāca 1:1.

"Panthers" vadībā atgriezās 12.minūtē, kad vairākumā pēc Metjū Tkečaka metiena no distances ripas lidojuma virzienu mainīja Reinhārts. Tuvojoties pirmā perioda beigām, Balinskis ar metienu no zilās līnijas ieraidīja ripu vārtos, taču viņa komandas biedrs traucēja pretinieku vārtsargu un vārtu guvums netika skaitīts.

55 sekundes pirms došanās pārtraukumā "Blackhawks" vēlreiz izlīdzināja rezultātu pēc tam, kad šī gada drafta pirmais numurs Konors Bedārds pie pretinieku vārtiem atbruņoja Kevinu Stenlundu un raidīja ripu tīklā.

Laukuma saimniekiem vadību atjaunoja Reinhārts otrā perioda astotajā minūtē, kad pēc viņa metiena ar nūjas lāpstiņas neērto pusi ripa no pretinieku vārtsarga Arvida Sederblūma ieslīdēja vārtos. Tiesa, 78 sekundes vēlāk Bedārds pēc gara reida no laukuma viduslīnijas atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo.

Ceturto reizi "Panthers" vadību ieguva trešā perioda trešajā minūtē, kad vairākumā pirmais pie atlēkušās ripas bija Kārters Verhēge.

Sergejs Bobrovskis uzvarētāju vārtos atvairīja 24 no 27 metieniem, bet Sederblūms tika galā ar 27 no 31 raidījuma.

Ar četriem punktiem maču noslēdza Reinhārts, kurš piedalījās mājinieku visos vārtu guvumos.

Ēkmana-Larsona 39.sekundē gūtie vārti ir piektie ātrāki starp visiem "Panthers" aizsargiem. Rekordists ar 14.sekundē gūtiem vārtiem ir Roberts Švehla, bet no pārējiem četriem viens ir Sandis Ozoliņš, kurš 2002.gada 25.janvāra mačā "Panthers" kreklā vārtus guva 25.sekundē.

"Panthers" ar 19 punktiem 14 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, bet "Blackhawks" ar desmit punktiem 13 cīņās ir 12.pozīcijā Rietumos. Balinska pārstāvētā vienība nākamo spēli aizvadīs otrdien, viesojoties pie līgas vājākās komandas Sanhosē "Sharks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu