Ābols: Turnīrs Polijā bija laba pārbaude

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LHF

Latvijas U-20 hokeja izlasei pagājušās nedēļas nogalē aizvadītais turnīrs Polijā pret pieaugušo valstsvienībām bija laba pārbaude, secinājis komandas galvenais treneris Artis Ābols.

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase Sosnovecā aizvadīja trīs spēles, kurās ar 6:4 pārspēja Lietuvas nacionālo valstsvienību, ar 1:5 cieta neveiksmi pret elites divīzijas izlasi Poliju un ar 2:1 apspēlēja Igaunijas komandu, ieņemot otro vietu Baltijas kausā.

"Uz turnīru Sosnovecā manā rīcībā bija 13 hokejisti, ar kuriem līdz šim nebiju strādājis," pēc turnīra Latvijas hokeja federācijas (LHF) mājaslapā citēts Ābols.

Kā norādīja Ābols, viņš vēlējies šajā īsajā laika posmā saprast, kuri spēlētāji saprot viņa prasības un spēj tās realizēt laukumā. "Šādas spēles bija ļoti noderīgas," sacīja izlases galvenais treneris.

"Varbūt ne gluži ar Lietuvu, kur guvām daudz vārtus, bet mači pret Polijas elites komandu un Igaunijas valstsvienību bija laba pārbaude."

Ābols pēc turnīra uzslavēja vārtsargs Linardu Feldbergu kā arī uzteica jaunāko izlases pārstāvi aizsargu Darelu Uļjanski, kurš labi slido un spēlē ar ripu, norādot, ka šāds spēlētājs būtu noderīgs arī vairākumā. "No uzbrucējiem vēlētos izcelt Raulu Ozollapu, ar kuru līdz šim nebiju strādājis. Neesam pārbagāti ar centra pozīciju spēlētājiem," sacīja Ābols. "Tāpat pieminēšu Kevinu Strādnieku un Rinaldu Vutkeviču, ar kuriem es strādāju dienu dienā. Viņi sevi parādīja citā gaismā. Bija, protams, hokejisti, no kuriem biju gaidījis vairāk, bet konkrētus uzvārdus neminēšu. Skatīsimies, kas būs pēc mēneša, tad jau vētīsim."

Latvijas U-20 valstsvienība gatavošanos pasaules junioru čempionātam elites divīzijā, kas norisināsies Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, uzsāks 11. decembrī. Čempionāts tiks aizvadīts no 26. decembra līdz 5. janvārim.

Latvijas U-20 hokeja izlases pretinieki pasaules čempionāta A apakšgrupā būs Kanāda, Zviedrija, Somija un Vācija. Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektā vietā esošā komanda spēlēs par palikšanu elitē.

Šogad Pasaules čempionātā varēs piedalīties 2004. gada dzimušie un jaunāki spēlētāji.

Darbā ar U-20 hokeja izlasi Ābolam šajā sezonā asistēs Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu