Kamaniņu izlases treneris Šaicāns: Šosezon neprasīšu izcilus rezultātus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zintis Šaicāns
Zintis Šaicāns Foto: kamanas.lv

Latvijas kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns vēlas panākt, lai Latvijas kamaniņu braucēji pirmām kārtām izbaudītu braucienus sacensībās, nedomājot par rezultātu, sarunā ar LETA saka Šaicāns.

Jau ziņots, ka Šaicāns par Latvijas kamaniņu sporta izlases galveno treneri kļuva maijā un kopā ar komandu ir aizvadījis sagatavošanās periodu, kā arī treniņnometnes laikā ir pētījis pasaules čempionāta trasi Vācijas pilsētā Altenbergā.

"Es šosezon neprasīšu izcilus rezultātus. Gribu, lai sportisti, braucot pa trasi, gūst prieku un baudu no tā, ko dara," norāda treneris.

Viņš skaidro, ka, tā braucot, sportisti nejutīs sasprindzinājumu un brauks atbrīvoti. "Izbaudot procesu, rezultāts noteikti neizpaliks," skaidro Šaicāns.

Tajā pašā laikā viņš norāda, ka pēc iepriekšējo gadu augstajiem rezultātiem komanda netaisās atkāpties no iekarotajām pozīcijām: "Treneriem un sportistiem mērķis ir tikai viens - izcīnīt pēc iespējas labākas vietas un sasniegt augstākus rezultātus."

Viņš gan brīdina, ka divniekam Mārtiņš Bots/Roberts Plūme pēc izcīnītās trešās vietas Pasaules kausa kopvērtējumā panākumu latiņu noturēt būs grūti.

"Ir mums komandas līderi - vieniniekos tie ir Kristers Aparjods ar Gintu Bērziņu, divniekos - Bots ar Plūmi, taču nedrīkst aizmirst arī Eduardu Ševicu-Mikeļševicu un Lūkasu Krastu, kuri tikko uz pieaugušo izlasi ir pārnākuši no junioru izlases un jau pirmajā gadā sevi apliecināja kā konkurētspējīgu ekipāžu," par līderiem saka treneris.

"Anda Upīte ar Saniju Ozoliņu aizvadītajā sezonā arī apliecināja, ka divniekos ir konkurētspējīgas. Viens no iemesliem, kāpēc pasaules junioru čempiones Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna pievienojās nacionālajai izlasei, bija, lai Upītei ar Ozoliņu būtu konkurence," apliecina Šaicāns, piebilstot, ka pašreizējās juniores Marta Robežniece ar Kitiju Bogdanovu, kuras arī izcīnīja medaļas junioru pasaules kausā un pasaules čempionātā, tālu neatpaliek, sekmējot konkurenci.

Šaicāns skaidro, ka konkurence ne tikai rada psiholoģisko spiedienu, bet arī vasarā liek vairāk progresēt fiziskajos rādītājos. Treneris pamato savu viedokli, norādot, ka motivēt var ne tikai treneri, bet arī paši sportisti, konkurējot savā starpā.

Sieviešu vieniniekos treneris negrib nosaukt vienu konkrētu līderi, bilstot, ka Kendija Aparjode, Elīna Ieva Vītola un Sigita Bērziņa visas ir "vairāk vai mazāk līdzvērtīgas, ko pierādīja arī pagājušā sezona".

"Pieredzes bagātākā ir Aparjode, bet Bērziņa ar Vītolu ar katru sezonu progresē un palīdz virzīties uz priekšu arī izlasei," saka treneris.

Viņš grib, lai sportistes uzņemas lielāku atbildību, sekmējot rezultātu gan ikdienas dzīvē, gan komandā un sacensībās.

"Es domāju, ka meitenes ļoti labi saprot, kas viņām ir jādara. Es to treniņos esmu stāstījis. Ne tikai ikdienas dzīvē ir jānes atbildība, bet arī treniņos - gan fiziskajos, gan trases," aicina Šaicāns.

Pirms Pasaules kausa posmiem Latvijas kamaniņu braucējiem vēl ieplānota treniņnometne Austrijas trasē Insbrukā.

Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā sāksies ar diviem posmiem Ziemeļamerikā, 8. un 9.decembrī spēkojoties ASV trasē Leikplesidā un 15. un 16.decembrī Kanādas trasē Vistlerā. Pēc jaunā gada sacensības tiks aizvadītas Vinterbergā (6.-7.janvāris), Insbrukā (13.-14.janvāris), Altenbergā (3.-4.februāris) un tad divas nākamās nedēļas nogales - Oberhofā. 24. un 25.februārī, kā arī 2. un 3.martā Pasaules kausa sezona noslēgsies ar posmiem Siguldā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu