"Bayern" piesaista austrāliešu uzlecošo zvaigzni Irankundu

CopyDraugiem X Whatsapp
Nestorijs Irankunda (no kreisās)
Nestorijs Irankunda (no kreisās) Foto: AP/Scanpix

Futbola klubs Minhenes "Bayern" ir parakstījis līgumu ar talantīgo austrāliešu uzbrucēju Nestoriju Irankundu, otrdien paziņoja bundeslīgas čempione.

Ilgtermiņa līgums būs spēkā no nākamās sezonas.

Tanzānijā dzimušais Irankunda, kurš februārī kļūs 18 gadus vecs, Vācijā ieradīsies no Adelaidas "United", kuras sastāvā viņš 39 spēlēs ir guvis deviņus vārtus.

Irankundu, kuru savās rindās vēlējās redzēt arī citi Eiropas klubi, ir spēlējis Austrālijas U-17 izlasē un ir ticis pie iesaukuma arī pieaugušo komandā.

"Mēs Irankundam sekojam jau labu laiku un esam gandarīti par panākto vienošanos ar viņu un "United" par futbolista pārcelšanos uz Minheni nākamajā vasarā," saka "Bayern" jaunatnes attīstības direktors Johens Zauers.

"Viņš ir ārkārtīgi ātrs malējais uzbrucējs ar virzību uz vārtiem, kurš labi driblē. Mēs esam pārliecināti par viņa potenciālu un par to, ka viņš kopā ar mums progresēs," uzbrucēju raksturoja Zauers.

"Tuvāko mēnešu pieredze Austrālijas A līgā noteikti labvēlīgi ietekmēs viņa attīstību," piebilda Zauers.

Adelaidas komanda ar septiņiem punktiem četrās spēlēs A līgā ieņem piekto vietu 12 komandu čempionātā, bet "Bayern" ar 29 punktiem 11 spēlēs Vācijas čempionātā ir otrā, par diviem punktiem atpaliekot no Leverkūzenes "Bayer 04".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu