Video FIBA Čempionu līga: R. Kurucam uzvara, A. Kurucam zaudējums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien FIBA Čempionu līgas mačā guva deviņus punktus, viņa pārstāvētajai Mursijas UCAM tiekot pie pārliecinošas uzvaras, kamēr citā spēlē Artūrs Kurucs guva sešus punktus Patras "Promitheas" neveiksmē.

H apakšgrupas mačā Mursijas vienība savā laukumā ar rezultātu 115:89 (31:21, 23:23, 31:22, 30:23) uzvarēja Bursas "Tofas".

Kurucs spēlēja 14 minūtes un 38 sekundes un meta grozā divus divu punktu metienus, vienu tālmetienu un divus no trijiem soda metieniem. Viņš arī atzīmējās statistikā ar vienu atlēkušo bumbu, divām piezīmēm, vienu kļūdu, vienu pārtvertu piespēli, sakrāja +/- rādītāju +12 un efektivitātes koeficientu deviņi.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Trojs Kupēns, kamēr Bursas vienībā ar 17 punktiem izcēlās Keilebs Homslijs un Kasijs Vinstons.

H grupā Mursijas UCAM uzvarējusi divos no trijiem mačiem, Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" guvusi panākumus abās aizvadītajās spēlēs mačos, "Tofas" ir viena uzvara, kamēr "Igokea" zaudējusi abos mačos.

Tikmēr B grupas spēlē "Promitheas" viesos ar rezultātu 80:88 (19:24, 20:21, 19:26, 22:17) piekāpās Dižonas JDA.

Kurucs laukumā bija 20 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trijiem tālmetieniem, izcīnīja divas bumbas zem groziem, nopelnīja divas piezīmes, pieļāva vienu kļūdu un noslēdza maču ar +/- rādītāju -13 un efektivitātes koeficientu pieci.

Patras komandā Entonijs Kovans guva 22 punktus, bet mājinieku panākumu sekmēja Deivids Holstons, kurš izcēlās ar 25 punktiem

B grupā līdere ar trīs uzvarām tikpat spēlēs ir Dižonas JDA, "Promitheas" ir divi panākumi, vienā spēlē uzvarējusi Viļņas "Rytas", kamēr "Opava" no Čehijas ir trīs neveiksmes.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošinās vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupā ieņēmušās vienības.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu