"Riga" pagaidām neatlaiž galveno treneri Stipiču

CopyDraugiem X Whatsapp
Tomislavs Stipičs
Tomislavs Stipičs Foto: Kristians Putniņš / "FK Auda"

Latvijas futbola virslīgas klubs "Riga" pēc neizšķirta čempionāta pēdējā kārtā, kas liedza izcīnīt titulu, vēl nav atbrīvojusi no darba galveno treneri Tomislavu Stipiču.

Kā trešdien aģentūrai LETA norādīja "Riga", vairākos horvātu medijos izskanējušās ziņas par Stipiča atlaišanu neatbilst patiesībai. "Klubs šādu informāciju neapstiprina," norādīja komandas komunikācijas nodaļas vadītājs Krišs Upenieks.

"Riga" pēdējās kārtas mačā viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Valmieru", kas liedza kļūt par čempioniem. Rīgas komandu par punktu apsteidza RFS, kas noslēdzošās kārtas spēlē ar 1:0 (0:0) apspēlēja "Metta" futbolistus. Turnīra tabulā RFS savus principiālos sāncenšus apsteidza par vienu punktu.

44 gadus vecais Stipičs par "Riga" galveno treneri kļuva janvārī. Iepriekš Latvijā horvātu speciālists strādāja ar "Auda" vienību, palīdzot tai pagājušajā gadā pārsteidzoši triumfēt Latvijas kausa izcīņā.

Pirms pievienošanās "Audai" speciālists no 2019. līdz 2021. gadam bija Horvātijas augstākās līgas kluba Koprivnicas "Slaven Belupo" galvenais treneris. Savukārt pirms tam viņš trenējis arī Cīrihes "Grasshoppers", Ņaņtonas "Zhiyun" Ķīnā, kā arī Vācijas zemāko līgu klubus - Štutgartes "Kickers", Aues "Erzgebirge" un "Ingolstadt 04 II" pieaugušo vienības un Frankfurtes "Eintracht" jauniešu vienību.

Stipiča vadībā "Riga" šosezon kļuva par Latvijas kausa ieguvējiem, finālā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 5:3 - 11 m) pēcspēles sitienos pieveicot RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu