Video Šmits rezultatīvākais "Žalgiris" spēlētājs zaudējumā Eirolīgas mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/X

Latvijas basketbolists Rolands Šmits trešdien guva 15 punktus ULEB Eirolīgas astotās kārtas spēlē, kurā viņa pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Žalgiris" viesos ar rezultātu 71:73 (15:13, 24:23, 13:17, 19:20) mača galotnē piekāpās Atēnu "Panathinaikos" un cieta ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Lauvas tiesu no iespētā jeb 12 punktus Šmits guva ceturtajā ceturtdaļā, kurā realizēja trīs tālmetienus. Pamatlaika pēdējā minūtē gan viņa laukumā nebija, jo 62 sekundes pirms finālsvilpes latvietis uzbrukumā pārkāpa noteikumus pret Matisu Lesoru un tika pie savas piektās piezīmes.

Laukumā pavadītajās 20 minūtēs un 19 sekundēs Šmits realizēja vienu no trīs divpunktu metieniem, visus četrus tālmetienus un savu vienīgo soda metienu. Valmierieša kontā bija arī divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un 11 efektivitātes koeficienta punkti.

Šmits bija rezultatīvākais "Žalgiris" komandā, bet desmit punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Arns Butkevičs.

Uzvarētājiem 19 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Konstantins Mitoglu, 16 punktus guva Kosts Sluks, 13 - Lesors, kuram arī septiņas kļūdas, bet desmit punkti bija Džerianam Grāntam. "Žalgiris" audzēknis Marjus Grigonis guva septiņus punktus un ar soda metienu uzstādīja galarezultātu.

"Žalgiris" ar trīs uzvarām astoņās spēlēs ir 14. pozīcijā, bet "Panathinaikos" ar četriem panākumiem ir astotā. Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" iekrājusi bilanci 6-2, kas dod trešo vietu.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu