Video Gražulis un Mejeris rezultatīvi savstarpējā spēlē ULEB Eirokausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis
Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis Foto: Lega Basket Serie A/Twiiter

Latvijas basketbolisti Andrejs Gražulis un Mareks Mejeris trešdien ULEB Eirokausa septītās kārtas mačā, kurā savā starpā spēlēja abu pārstāvētās komandas, guva attiecīgi 15 un 11 punktus.

Mejeris ar Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" komandu viesos ar rezultātu 98:60 (34:13, 11:19, 26:8, 27:19) sagrāva Gražuļa pārstāvēto Trento "Aquila".

Mejeris 16 minūtēs un 14 sekundēs grozā raidīja četrus no astoņiem divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem, netrāpīja vienīgo tālmetienu, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus un pozitīvu +/- rādītāju (+12).

Gražulis laukumā pavadītajās 23 minūtēs un 53 sekundēs izpildīja tikai tālmetienus, darot to ar teicamu precizitāti - pieci no sešiem jeb 83%. Tāpat kā Mejeris, arī viņš izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, pievienojot arī vienu rezultatīvu piespēli, divas kļūdas, vienu piezīmi, vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu, labāko efektivitātes koeficientu komandā (20) un negatīvu +/- rādītāju (-32).

Uzvarētājiem 21 punktu guva un deviņas atlēkušās bumbas izcīnīja Deniss Sīlijs, bet 14+12 šajās ailēs sakrāja Karels Guzmans, kurš arī atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Mājiniekiem rezultatīvākais spēlētājs bija Gražulis.

"U-Banca Transilvania" ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ieņem otro vietu B apakšgrupā, kur piektā ir Roberta Blumberga pārstāvētā Saloniku "Aris" un septītā - "Aquila", abām izcīnot pa trīs uzvarām. Visās septiņās spēlēs zaudējusi Oskara Hlebovicka pārstāvētā Vroclavas "Šlask".

A grupā Artūra Žagara pārstāvētā Viļņas "Wolves" ar trīs uzvarām sešos mačos ir piektā, bet Rīgā bāzētā Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey" ar tikpat uzvarām septiņās cīņās ieņem astoto pozīciju.

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu