Video Strautiņš palīdz Tortonas komandai turpināt uzvaru sēriju FIBA Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš
Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš trešdien guva desmit punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas trešajā spēlē, viņa pārstāvētajai Tortonas "Derthona" komandai svinot trešu uzvaru.

Itālijas klubs savā laukumā ar rezultātu 91:84 (30:21, 16:16, 26:16, 19:31) uzveica Bosnijas un Hercegovinas vienību "Igokea".

Strautiņš, laukumā pavadot 17 minūtes un 24 sekundes, realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un bija nekļūdīgs abos divos tālmetienos un divos soda metienos. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, vienreiz pārkāpa noteikumus, pārtvēra vienu bumbu, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+6) un 16 efektivitātes koeficienta punktiem.

Mājiniekiem ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Leons Radoševičs, bet viesiem 16 punktus guva Nikola Maričs.

"Derthona" uzvarējusi visās trīs aizvadītajās spēlēs, divas uzvaras guvusi Rodiona Kuruca pārstāvētā Mursijas UCAM, viens panākums ir Bursas "Tofas" basketbolistiem, bet visās trīs spēlēs zaudējusi "Igokea".

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošinās vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupā ieņēmušās vienības.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu