Biatlona karalis Bjērndalens pēc pārcelšanās uz Baltkrieviju: šeit nav nekādu kara pazīmju (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ūle Einars Bjerndālens un Darja Domračeva
Ūle Einars Bjerndālens un Darja Domračeva Foto: AFP/SCANPIX

Par visu laiku labāko biatlonistu uzskatītais un par biatlona karali dēvētais norvēģis Ūle Einars Bjērndalens atklāja, ka vasarā pārcēlies uz Baltkrieviju, kur viņa sieva, arī bijusī biatloniste Darja Domračeva, pasaulē laida pāra otro bērnu. Pēc Bjerndālena teiktā, Baltkrievijā nekas neliecina par karadarbību kaimiņos Ukrainā.

Aleksandra Lukašenko kontrolētā valsts, tāpat kā tās sabiedrotā agresorvalsts – Krievija, ir pakļauta daudzām starptautiskām sankcijām, bet kara sajūtas Bjērndalenam Baltkrievijā neesot.

Bjērndalens ar Domračevu apprecējās 2016. gadā, pirms septiņiem gadiem viņiem piedzima pirmais bērns, meita Ksenija. Pirms trim mēnešiem pasaulē nāca viņas māsa Mira. Pirms dzemdībām pāris pārcēlās uz Baltkrieviju, kur uzturēsies vēl kādu laiku.

Bjērndalens, kurš sportista karjeru noslēdza 2018. gadā, 25 gadu laikā uzvarēja 95 Pasaules kausa posmu sacensībās un kopumā 179 reizes kāpa uz goda pjedestāla. Šogad Bjērndalens, iespējams, būs redzams Pasaules kausa posmos, kur viņš strādās par ekspertu Norvēģijas TV2.

Preses konferencē Oslo viņš medijiem neslēpa, ka viņa pašreizējais dzīvesveids noteikti rada jautājumus.

"Es par to [karu] īpaši nedomāju. Vasarā mums tur [Baltkrievijā] notika dzemdības, pavadījām arī vasaras atvaļinājumu, un mana sieva pēc dzemdībām vēlas sev apkārt mieru. Tāpēc dabīgi, ka esam tur," Norvēģijas laikrakstam VG sacīja Bjērndalens.

Domračeva ir nosodījusi karu Ukrainā, kas sākās 2022. gada februārī. Taču viņa neuzskata, ka Krievijas sāktās karadarbības dēļ no starptautiskām sacensībām būtu jāizolē Baltkrievijas un Krievijas sportisti.

"Runājot par sportu, es jūtu, ka pret sportistiem, kuri nav sākuši karu un ir pret to, izturas netaisnīgi. Viņi ielikuši sportā visu savu dvēseli un dzīvi. Karā jau tā ir daudz mirušo, kāpēc izpostīt vēl vairāk cilvēku dzīves?" pirms pusotra gada jautāja četrkārtējā olimpiskā čempione Domračeva.

Tikmēr astoņkārtējais olimpiskais čempions Bjērndalens šonedēļ norādīja, ka līdz kara beigām neredz iespēju, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautiskajā apritē. "Ceru, ka karš beigsies pēc iespējas ātrāk, ka situācija normalizēsies un viņi atkal varēs sacensties... Domāju, ka līdz kara beigām nekas nenotiks. IBU (Starptautiskā biatlona savienība) jau no paša sākuma ļoti skaidri formulēja savu nostāju. Mēs to saprotam," pauda Bjērndalens.

VG Bjērndalenam jautāja, kā viņš izjūt karu Baltkrievijā, uz ko biatlona leģenda atbildēja: "Mēs neko nejūtam, un nav arī nekādu pazīmju. Pretējā gadījumā mēs šeit neatrastos. Šeit cilvēkus tas [karadarbība] interesē tikpat ļoti kā jebkur citur. Protams, viņi vēlas, lai situācija nomierinātos."

Norvēģija ir atbalstījusi Ukrainu kā militāri, tā humāni.

Norvēģijas laikraksts publikācijas beigās vēsta, ka Bjērndalenam un Domračevai vairs nav nekādas lomas Ķīnas biatlona izlasē. 2019. gadā viņi kļuva attiecīgi par Ķīnas vīriešu un sieviešu valstsvienības treneriem.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu