Fjūrijs un Usiks Saūda Arābijā cīnīsies par absolūtā pasaules čempiona titulu boksā (2)

TVNET/LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Britu bokseris Taisons Fjūrijs un ukrainis Oleksandrs Usiks
Britu bokseris Taisons Fjūrijs un ukrainis Oleksandrs Usiks Foto: TOLGA AKMEN/EPA

Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā 17.februārī notiks cīņa par absolūtā pasaules boksa čempiona titulu starp britu bokseri Taisonu Fjūriju un ukraini Oleksandru Usiku, ceturtdien paziņoja sacensību organizatori.

Fjūrijs, kurš 35 cīņās ir svinējis 34 uzvaras un reizi cīnījies neizšķirti, ir pasaules čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, bet Usiks, kura kontā ir 21 uzvara tikpat cīņās, ir pasaules čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), kā arī mazāk prestižās Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Bija paredzēts, ka Fjūrijs un Usiks tiksies 23.decembrī, taču cīņa tika atlikta pēc Fjūrija nepārliecinošā snieguma pagājušajā mēnesī Saūda Arābijā uzvarā pār jauktās cīņas mākslas (MMA) pārstāvi kanādieti Fransisu Nganū, kuram tā bija debija profesionālajā boksā. Fjūrijs uzvarēja vien, tiesnešu domām par uzvarētāju daloties.

Pēdējā cīņa par absolūtā pasaules čempiona titulu smagajā svarā notika 1999.gadā, kad brits Lenokss Luiss pārspēja amerikāni Evanderu Holifīldu, iegūstot titulus trīs galvenajās boksa versijās - WBC, WBA un IBF jostas.

Luisam nākamajā gadā no WBA titula bija jāatsakās, jo viņš izvēlējās cīnīties ar citu pretinieku, cīnoties par titulu WBC, IBF un IBO versijās.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu