Neizšķirts ļauj Ungārijas futbolistiem kvalificēties EČ finālturnīram

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ungārijas futbolisti
Ungārijas futbolisti Foto: AFP/Scanpix

Ungārijas futbolisti ceturtdien Sofijā spēlēja neizšķirti Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra G grupas cīņā un iekļuva finālturnīrā, bet Lietuva viesos piekāpās Melnkalnei.

Ungārija ar Bulgāriju spēlēja 2:2 (1:1), abām komandām maču pabeidzot desmit spēlētāju sastāvā.

Desmitajā minūtē viesus vadībā izvirzīja Martins Adams, bet 14 minūtes vēlāk Spass Deļevs panāca neizšķirtu.

37.minūtē mājiniekus pēc divām dzeltenajām kartītēm mazākumā atstāja Valentins Antovs, bet 57.minūtē viesu rindās ar to pašu atbildēja Milošs Kerkezs.

79.minūtē bulgārus vadībā ar 11 metru soda sitienu izvirzīja Kirils Despodovs, sodot Atilu Salaji par noteikumu pārkāpumu pret sevi.

Neizšķirtu un finālturnīra ceļazīmi ungāri panāca ar mājinieku palīdzību, mača kompensācijas laika septītajā minūtē pēc Dominika Soboslaji izpildītā brīvsitiena bumbu savos vārtos ar galvu raidot Aleksam Petkovam.

Otrā grupas spēlē ceturtdien Melnkalne savā laukumā ar 2:0 (1:0) apspēlēja Lietuvu.

Vārtus Lietuva zaudēja abu puslaiku trešajā minūtē, mača sākumā izceļoties Edvinam Kučam, bet 48.minūtē - Stevanam Jovetičam.

Ar septiņās spēlēs gūtiem 15 punktiem Ungārija ir nodrošinājusi vietu finālturnīrā, bet Serbija ir sakrājusi 13 punktus. Melnkalnei ir 11 punkti, Lietuva astoņās cīņās ir guvusi sešus punktus, bet Bulgārijai ir trīs punkti septiņās spēlēs.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Anglija, Skotija, Turcija, Slovākija, Ungārija un Austrija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu