Albānijas un Dānijas futbolisti kvalificējas EČ, aiz borta paliek Polija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Albānijas futbolisti
Albānijas futbolisti Foto: AFP/Scanpix

Čehijas vīriešu futbola izlase piektdien 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā liedza Polijai izcīnīt uzvaru, atstājot pretiniekus aiz kvalifikācijas barjeras. Savukārt ceļazīmes uz "Euro 2024" turnīru nopelnīja Albānijas un Dānijas futbolisti.

Varšavā notikušajā spēlē Polijas un Čehijas izlases cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0).

Grupas pēdējā spēlē Čehijas un Moldovas futbolisti savstarpējā mačā cīnīsies par otru ceļazīmi no šīs grupas.

Pirmie vārtus guva mājinieki 28.minūtē, kad bumba no čehu futbolista rikošetā lidoja savos vārtos, vārtsargs Jindržihs Staneks to paguva atsist, taču turpat bija Jakubs Pjotrovskis.

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām trīs minūtēm čehi izlīdzināja rezultātu situācijā, kurā bumba no poļu futbolista atlēca tieši pa sitienam Tomāšam Součekam.

Turpat Varšavā otrdien ar Polijas izlasi pārbaudes maču aizvadīs Latvijas valstsvienība.

Pirms tam šajā grupā Albānija viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Moldovu un nodrošināja sev vietu finālturnīrā.

Pirmā puslaika vidū mājinieki soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Taulantu Seferi, kura nopelnīto 11 metru soda sitienu Sokols Cikaleši 25.minūtē realizēja, panākdams 1:0. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Vladislavs Baboglo soda laukumā cauri spēlētāju burzmai raidīja bumbu vārtos un izlīdzināja rezultātu, taču tas neliedza albāņiem iekļūt finālturnīrā.

E apakšgrupā līdere ar 14 punktiem septiņās spēlēs ir Albānija, 12 punktus septiņās cīņās guvusi Čehija, 11 punkti astoņos dueļos ir Polijai, desmit punktus septiņos mačos guvusi Moldova, bet viens punkts ir Fēru salu izlasei.

Kopenhāgenā notikušajā H apakšgrupas cīņā Dānijas futbolisti bija pārāki par Slovēnijas izlasi ar rezultātu 2:1 (1:1).

Spēles 26.minūtē 1:0 dāņu labā panāca Joakims Mēle, kurš pēc Andreasa Kristiansena piespēles palika nepieskatīts pie tālā vārtu staba. Četras minūtes vēlāk Erik Janža ar soda sitienu raidīja bumbu tīklā un panāca 1:1.

Laukuma saimnieki vadībā atgriezās 54.minūtē, kad pēc stūra sitiena noturēja bumbu soda laukumā un precīzu sitienu izpildīja Tomass Delanijs.

Vēl šajā apakšgrupā Kazahstāna mājās ar 3:1 (1:0) uzvarēja Sanmarīno. Mājiniekiem divus vārtus guva Islams Česnokovs un vienreiz izcēlās Abats Aimbetovs, bet pretiniekiem vārtus guva Simone Frankjosi.

Tāpat uzvaru svinēja Somija, kas savā laukumā ar 4:0 (1:0) bija pārāka pār Ziemeļīriju, kuras vārtos bumbas ieraidīja Joels Pohjanpalo, Daniels Hakanss, Tēmu Puki un Robins Lods.

H apakšgrupā pēc deviņām spēlēm Dānijai ir 22 punkti, Slovēnija guvusi 19, Kazahstāna - 18, Somija - 15, Ziemeļīrija - sešus, bet Sanmarīno palikusi tukšā.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija, Anglija, Ungārija, Slovākija, Albānija un Dānija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu