Video Porziņģis ar "double-double" kaldina "Celtics" uzvaru

TVNET/LETA
Kristaps Porziņģis cenšas bloķēt pretinieka metienu NBA spēlē
Kristaps Porziņģis cenšas bloķēt pretinieka metienu NBA spēlē Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien guva 14 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, sakrājot šosezon savu pirmo "double-double" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda guva uzvaru.

"Celtics" viesos ar rezultātu 108:105 (26:32, 39:17, 19:32, 24:24) pārspēja Toronto "Raptors" basketbolistus, izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

Porziņģis laukumā pavadītajās 34 minūtēs un 54 sekundēs nerealizēja nevienu no trim tālmetieniem, bet iemeta sešus no 10 divpunktu metieniem un abus soda metienus. Viņa kontā bija arī 12 atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, trīs bloķēti metieni, un trīs piezīmes.

Latvijas basketbolists guva četrus punktus spēles pēdējās divās minūtēs. Ar precīzu metienu viņš izcēlās gan pusotru minūti pirms spēles beigām, gan 61 sekundi līdz finālsvilpei. Abos metienos Porziņģim asistēja Džrū Holidejs. 

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Džeilens Brauns, bet 17 punktus pievienoja Džeisons Teitams.

27 sekundes pirms mača beigām Deriks Vaits trāpīja tālmetienu, izvirzot "Celtics" vadībā ar 106:103. Atlikušajā laikā komandas apmainījās ar precīziem soda metiniem.

Vaits kopumā šajā mačā guva 13 punktus, 14 iemeta Holidejs, bet pa 11 pievienoja Els Horfords un Sems Hauzers.

"Raptors" komandā pa 23 punktiem guva Paskāls Siakams un Deniss Šrēders.

"Celtics" ar 10 uzvarām 12 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē, bet "Raptors" ar piecām uzvarām 12 mačos ierindojas 11. pozīcijā Austrumos.

Šis mačs bija arī "In-Season" turnīra spēle. Šajā jaunajā turnīrā "Celtics" izcīnījusi divas uzvaras divās spēlēs, bet "Raptors" piedzīvoja zaudējumu pirmajā mačā.

Līgas 30 komandas ir sadalītas sešās apakšgrupās. Katras apakšgrupas labākā komanda un labākā otrās vietas ieguvējā kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. "In-Season" turnīra pusfināli un fināls notiks Lasvegasā.

Turnīra uzvarētāju komandas katrs spēlētājs saņems 500 tūkstošu ASV dolāru prēmiju. Fināla zaudētājiem katram pienāksies naudas balva 200 tūkstoši. Pusfināla zaudētājiem 100 tūkstoši, bet ceturtdaļfināla zaudētājiem 50 tūkstoši.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu