Šveices un Rumānijas futbolisti kvalificējas Eiropas čempionātam (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Šveices futbolisti
Šveices futbolisti Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas vīriešu futbola izlase sestdien Budapeštā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra I grupas mačā ar minimālu rezultātu pieveica Andoru, bet finālturnīrā vietu pirms pēdējās kārtas nodrošināja Šveice un Rumānija.

Vārtus 83.minūtē Baltkrievijas labā guva Deniss Laptevs.

Vēl sestdien Izraēla mājas spēlē Ungārijas pilsētā Felčūtā ar 1:2 (1:1) piekāpās Rumānijai.

Jau otrajā minūtē Izraēlu vadībā izvirzīja Erans Zahavi, uz ko rumāņi atbildēja ar desmitajā minūtē Džordžes Puškaša gūtajiem vārtiem un Janisa Hadži "golu" 63.minūtē, iekļūstot finālturnīrā.

Šveice savā laukumā spēlēja 1:1 (0:0) ar Kosovu, arī nodrošinot vietu finālturnīrā.

Rezultātu 47.minūtē atklāja Rubens Vargass, izvirzot mājiniekus vadībā, bet 82.minūtē neizšķirtu panāca Muhamets Hiseni.

Kvalifikācijas I grupā pēc deviņām kārtām Rumānijai ir 19, Šveicei - 17, Izraēlai 12, Kosovai - desmit, Baltkrievijai - deviņi un Andorai - divi punkti.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija, Anglija, Ungārija, Slovākija, Albānija, Dānija, Rumānija, Šveice un Nīderlande.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu