Nīderlande iekļūst EČ finālturnīrā; Francijas futbolistiem rekordliela uzvara 14:0

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nīderlandes futbolisti
Nīderlandes futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandes vīriešu futbola izlase sestdien Amsterdamā svinēja uzvaru un iekļuva 2024.gada Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā, bet Francija Nicā guva izlases vēsturē lielāko uzvaru mačā ar Gibraltāru.

Nīderlande jau otrajā mačā pēc kārtas uzvarēja ar minimālu rezultātu, šoreiz mājās pieveicot Īriju ar rezultātu 1:0 (1:0).

Vienīgos vārtus Vauts Veghorsts guva 12.minūtē, raidot bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī.

Grieķija no Nīderlandes pirms pēdējās spēles atpaliek tikai par trim punktiem, taču ir zaudējusi nīderlandiešiem abās savstarpējās spēlēs.

Francija Nicā ar 14:0 (7:0) sagrāva Gibraltāru.

Francūži ne tikai laboja savas valsts rekordu. Iepriekšējā lielākā uzvara bija 10:0 panākums pret Azerbaidžānu 1995.gadā. Francijai tagad pieder arī visu laiku lielākā uzvara Eiropas čempionātos, pārspējot Vācijas 2006.gada uzvaru ar 13:0 pār Sanmarīno Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Kilians Mbapē, vienus iesitot ar 11 metru soda sitienu, pa diviem - Kingslijs Komans un 67.minūtē uz maiņu nākušais Olivjē Žirū, kura trešie vārti netika ieskaitīti aizmugures stāvokļa dēļ.

Pa vieniem vārtiem guva Markuss Tirams, 17 gadus vecais Varens Zairs-Emrī debijā pieaugušo izlasē, Žonatans Klauss, Jusufs Fofana, Adriens Rabjo un Usmans Dembelē, bet pavisam neveiksmīga spēle izvērtās Gibraltāra aizsargam Ītenam Santosam, kurš trešajā minūtē raidīja bumbu savos vārtos, ļaujot Francijai izvirzīties vadībā ar 1:0, un 18.minūtē atstāja komandu mazākumā, nopelnot sarkano kartīti.

Francija septiņās spēlēs ir sakrājusi 21 punktu, 15 punkti ir Nīderlandei, bet 12 punkti - Grieķijai, astoņās spēlēs seši punkti ir Īrijai, bet Gibraltārs zaudējis visās septiņās cīņās.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija, Anglija, Ungārija, Slovākija, Albānija, Dānija, Rumānija, Šveice un Nīderlande.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu